Ο μύθος του Christopher Plummer

Οι καλύτερες ταινίες και οι κορυφαίοι ρόλοι του εμβληματικού ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και θρύλος του Χόλιγουντ Christopher Plummer πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Στην παραγωγική και ξεχωριστή καριέρα του που απλώνεται σε 7 δεκαετίες πρωταγωνίστησε σε high-profile films όπως "Η Μελωδία της Ευτυχίας" και "Ο Άνθρωπος που θα Γινόταν Βασιλιάς". Το 2011 έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ -82 ετών- για το ρόλο του στο Beginners του Mike Mills.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε πως έφυγε γαλήνια στο σπίτι του στο Κονέκτικατ, έχοντας στο πλευρό του την επί 53 χρόνια σύζυγό του, Elaine Taylor.

Η βιογραφία

Ο Arthur Christopher Orme Plummer -όπως ήταν το πλήρες όνομά του- γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1929 στο Τορόντο του Καναδά και ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, κυρίως σε έργα του Σαίξπηρ. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 κατάφερε να γίνει κεντρικό πρόσωπο στις σκηνές του Broadway και του Stratford, παίζοντας τα πάντα: Από Prince Hal και Ριχάρδο τον Γ' μέχρι Άμλετ.

Το σημείο που άλλαξε την καριέρα του ήταν ο ρόλος του Captain Von Trapp, στο film adaptation του The Sound of Music ("Η Μελωδία της Ευτυχίας") - το κλασικό μιούζικαλ των Richard Rodgers και Oscar Hammerstein II μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1965, κερδίζοντας 5 Όσκαρ και έχοντας άλλες τόσες υποψηφιότητες.

"Ο Chris ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος που αγάπησε και σεβάστηκε βαθιά την τέχνη. Είχε υπέροχους, παλιομοδίτικους τρόπους, αυτοπεποίθηση, εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και πίστη στους ανθρώπους. Ήταν ένας εθνικός θησαυρός για τον Καναδά και θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές όλων μας, επηρεάζοντας και τις επόμενες γενιές" ανέφερε για τον θάνατό του ο Lou Pitt, επιστήθιος φίλος και μάνατζέρ του για 46 χρόνια.

Είναι μάλλον δύσκολο να επισημάνει κάποιος τα highlights της τόσο γεμάτης καριέρας του, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr