Follow us

Χαμόγελο του παιδιού | Σοκάρει η έρευνα για τους κινδύνους του διαδικτύου

Οι κίνδυνοι του Internet για τους ανήλικους χρήστες του.

Χαμόγελο του παιδιού- έρευνα iStock

Μια συγκλονιστική έρευνα έκανε το "Χαμόγελο του Παιδιού", η οποία αναδεικνύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο για τους ανήλικους χρήστες του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η εν λόγω έρευνα εκπονήθηκε σε γνωστή online πλατφόρμα που χρησιμοποιούν ανήλικοι προκειμένου να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήσεις με τυχαίους άγνωστους χρήστες.

Υποδυόμενη την 17χρονη, μια εργαζόμενη από το "Χαμόγελο του Παιδιού" δημιούργησε προφίλ στη δημοφιλή μεταξύ παιδιών και εφήβων εφαρμογή, και έκανε κανονικά βιντεοκλήσεις με τυχαίους, άγνωστους χρήστες. Η διαδικασία των συνομιλιών καταγράφηκε και εν συνεχεία αναρτήθηκε στη σελίδα του οργανισμού στο facebook, με τα όσα παρουσιάζονται σε αυτή να είναι πραγματικά σοκαριστικά.

Ο Steven King βοηθά παιδιά να εκδώσουν βιβλίο

Απειλές, εκβιασμοί, ψυχολογική πίεση, χυδαίες προτάσεις και ερωτήσεις είναι τα πλέον συνήθη φαινόμενα, ενώ αποδεικνύεται πόσο εύκολο είναι ένας ανήλικος να εγκλωβιστεί και να πέσει θύμα παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων. Παιδιά και έφηβοι βρίσκονται εκτεθειμένα σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον όπου εκμεταλλευόμενοι την ασφάλεια της ανωνυμίας, πολλοί επιτήδειοι επιχειρούν να τα προσεγγίσουν. "Ή θα βγάλεις κάτι παραπάνω ή θα ανέβει το video σου στο Instagram", "πώς είναι έτσι η μούρη σου" και "ζήτα βοήθεια όσο εμείς θα γελάμε με τους φίλους μου" είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που ακούγονται στο ακόλουθο video:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ