Follow us

"Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι" | Το νέο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή αναδύει την Κρήτη σε κάθε του σελίδα

Η συγγραφέας των bestsellers τιμά την Κρήτη.

'Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι' |  Το νέο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή αναδύει την Κρήτη σε κάθε του σελίδα

Η συγγραφέας των bestsellers Πηνελόπη Κουρτζή, τιμώντας την Κρήτη, υπογράφει για τις Εκδόσεις Ψυχογιός το μυθιστόρημα "Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι". Μας ξεναγεί στα Μάταλα, στην παραλία όπου έζησαν "τα παιδιά των λουλουδιών" και στην τοπική κοινωνία της δεκαετίας εκείνης. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις 4 Φεβρουαρίου και αποτελεί σπάνιο υλικό καταγραφής, καθώς τα Μάταλα και το φαινόμενο "του καλοκαιριού της αγάπης" που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν απαντώνται στην Ελληνική λογοτεχνία. Το νέο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή "μυρίζει" και αναδύει την Κρήτη σε κάθε του σελίδα. Είναι ένα βιβλίο λυρικό, γεμάτο ανατροπές και εικόνες που ευχή μας είναι να διαβαστεί από τους απανταχού Κρήτες.

"Γιατί να πάει κάποιος αλλού, αν μπορεί να πάει εκεί;" αναρωτιέται ο πρωταγωνιστής στον πρόλογο του βιβλίου και είναι το ερώτημα που απαντάται από την ίδια την συγγραφέα στο εισαγωγικό της σημείωμα… Αν κάποιος επισκεφτεί την Κρήτη, δεν μπορεί να πάει μετά αλλού. "Στην καρδιά μου, εκεί είναι Παράδεισος. Στη λογική μου, οι χιλιάδες χίπις που τότε έζησαν εκεί, είχαν δίκιο να καταφθάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου. Ποιος άνθρωπος βρίσκει τον Παράδεισο και δεν μένει;"

Το καλοκαίρι που μας πέρασε - πριν καν κυκλοφορήσει το βιβλίο- γυρίστηκε και η ταινία μικρού μήκους (λόγω της πανδημίας δεν γυρίστηκε ακόμα η μεγάλου μήκους), συμπαραγωγής Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Φαιστού, βασισμένη στο μυθιστόρημα "Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι". Οι συμπαραγωγοί της ταινίας "είδαν" σε αυτή τη μυθοπλασία το προωθητικό υλικό για την προβολή της Κρήτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς η πένα της συγγραφέως δημιουργεί μαγικές εικόνες για τον τόπο, την παραλία αυτή του νότου, που αγαπήθηκε τόσο παγκοσμίως. Δεν είναι μια ακόμα συγγραφή βιβλίου. Είναι το μυθιστόρημα που το οικειοποιείται η Κρήτη , ένα τουριστικό και πολιτιστικό εργαλείο και το όχημα της να "ταξιδέψει" παντού μέσα από τις σελίδες της λογοτεχνίας και τις εικόνες του κινηματογράφου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ