Follow us

Μαγικός Τσιτσιπάς | Θρυλικό comeback με Nadal και επική πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι με τον Nadal και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει μια επική ανατροπή στο παιχνίδι με τον Ράφα Ναδάλ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Έλληνας αθλητής βρέθηκε στα καναβάτσο καθώς ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει τα δύο πρώτα σετ με 6-3 και 6-2. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, ανεβάζοντας την απόδοσή του κατακόρυφα.

Το πέμπτο και τελευταίο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς έφτασε στο 5-5 και το Στέφανο Τσιτσιπά να καταφέρνει να κατακτά τη νίκη με 7-5. Στο τελευταίο game ο Ναδάλ κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός στα πρώτα δύο match ball με τον Έλληνα αθλητή να παραμένει ψύχραιμος και να τελειώνει το παιχνίδι στο τρίτο. Έτσι, ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που καταφέρνει να νικήσει τον Ναδάλ όντας πίσω με 2-0 σετ.

"Δεν έχω λόγια, μιλάει το τένις μου για εμένα"

Δεν έχω λόγια. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τι συνέβη στο γήπεδο. Τι τένις μου μιλάει από μόνο του. Είναι απίστευτο συναίσθημα το να μπορεί να πολεμήσεις και να δώσεις τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκίνησα νωθρά, όμως από το τρίτο σετ αισθάνθηκα σαν 'πουλί που πετάει'. Τα πάντα δούλεψαν για εμένα σωστά και τα συναισθήματα στο τέλος ήταν απερίγραπτα", δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα.

Ο Ελληνας πρωταθλητής και ο κορυφαίος Ισπανός τέθηκαν αντιμέτωποι για όγδοη φορά, με τον Ναδάλ να μετράει έξι νίκες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή ήταν πριν από δύο χρόνια στον ημιτελικό του Australian Open με 6-2, 6-4, 6-0 και τον Τσιτσιπά πλέον τρείς.

Με τον Μεντβέντεφ στους "4"

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ που απέδειξε νωρίτερα πως είναι σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση, καθώς κέρδισε με 3-0 σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Australian Open.

Ο 25χρονος Ρώσος, σημείωσε την 19η συνεχόμενη νίκη του στο tour, επικρατώντας με 7-5, 6-3, 6-2 του αήττητου, μέχρι σήμερα συμπατριώτη του και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά στους "4" της κορυφαίας διοργάνωσης στη Μελβούρνη.

Ο Μεντβέντεφ, Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί στον τρίτο ημιτελικό του σε Grand Slam τουρνουά μετά τους δύο συνεχόμενους στο US Open (2019 τελικός, 2020 ημιτελικά) και έχει στόχο να κατακτήσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του.

Πηγή: theToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ