Follow us

Λίνα Μενδώνη για Δημήτρη Λιγνάδη | "Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, ένας κακοποιός αλλά το μάθαμε τώρα"

Τι αναφέρει η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Λίνα Μενδώνη NDP

Θέση για τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη πήρε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν ήταν ποτέ φίλος της και πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Αλλά όπως είπε, το μάθαμε τώρα, δεν το γνωρίζαμε πριν...

Μιλώντας σε ενημέρωση στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού η κ. Μενδώνη ανέφερε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος, ενώ υπενθυμίζοντας παράλληλα τη διαρκή σχέση του με το εθνικό Θέατρο σημείωσε πως δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019 αλλά πως έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο. Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι ο κύριος Λιγνάδης δεν γνωρίζει τον πρωθυπουργό.

Απαντώντας στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε πως "πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου" προσθέτοντας πως "εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος". "Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας κακοποιός, ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Ως γονείς έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν τέτοιο φόβο"

"Θα ήθελα να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Μπορέσαμε να παρέμβουμε θεσμικά και έγινε αυτό που ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή. Οι καταγγελίες να είναι συγκεκριμένες και να απευθύνονται εκεί που πρέπει να απευθύνονται. Η συγκεκριμένη μαρτυρία μας συγκλόνισε. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν κανείς ακούει τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ως γονείς έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν τέτοιο φόβο είτε τα παιδιά μας είναι αγόρια, είτε είναι κορίτσια" είπε η Υπουργός.

"Επομένως, όσα ελέχθησαν, όσα πρόκειται να λεχθούν είναι δεδομένο ότι μας συγκλονίζουν, μας αγγίζουν προσωπικά τον καθένα, αγγίζουν την οικογένειά μας. Η σεξουαλική βία υπό οποιαδήποτε μορφή της, πολλώ μάλλον όταν συνδέεται με παιδιά και ανήλικους είναι μια εξαιρετική σοβαρή υπόθεση, μια φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εντός θεσμικού πλαισίου. Χθες συνομίλησα με τη δικηγόρο του Βασίλη, μου είπε για τη διαδικασία και το πού βρίσκεται", πρόσθεσε.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Εξωτερική φωτογραφία: NDP

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ