Αναστασία Μαρινάκου: "Η ψυχολογία του αθλητή | Οι πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου έχουν ένα κοινό στοιχείο"

Τα σημεία σταθμοί, οι έντονες στιγμές, η αξία του πρώτου βήματος. Η πρωτάθλήτριά μας Αναστασία Μαρινάκου αποκαλύπτει την προσωπική της ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM

Από την Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου αποστάσεων 800μ.,1500μ.,και 3000μ., @anastasia_marinakou_

… η ψυχή του ανθρώπου γίνεται παντοδύναμη όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα" έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Aυτή η ιδέα για εμένα είναι το τρέξιμο. Ο αθλητισμός για εμένα είναι πλέον τρόπος ζωής.

Η αρχή

Τρέχω από 13 χρονών. Από μικρή ήμουν δραστήριο παιδί με διάφορες δραστηριότητες. Στο δημοτικό είχαν έρθει γυμναστές Στίβου και μας είχαν κάνει κάποια τεστ και με επέλεξαν ως ταλέντο από όλο το σχολείο. Είχαν πει, μάλιστα, στους γονείς μου να ασχοληθώ οπωσδήποτε με τον αθλητισμό. Το ίδιο τους είχαν πει και οι καθηγητές μου. Να ασχοληθώ με κάτι για να εκτονώσω την ενέργειά μου. Ξεκίνησα στην 4η Δημοτικού για 4-5 μήνες, αλλά σταμάτησα. Στο γυμνάσιο το είχα πάντα στο μυαλό μου και στη 2α Γυμνασίου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με το στίβο.

Δες περισσότερα στο Shape.gr