Follow us

Η Chloe Zhao γράφει ιστορία στις Χρυσές Σφαίρες

Έγινε η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας.

Chloe Zhao Abaca/www.visualhellas.gr

Το βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία Nomadland κέρδισε η Chloe Zhao στις Χρυσές Σφαίρες 2021 και έγινε η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε στην κατηγορία. Στην ιστορία του θεσμού είναι η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει ποτέ το βραβείο, μετά τη νίκη της Barbra Streisand για το Yentl το 1983. Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που προτάθηκε για το βραβείο.

Το Nomadland, που πρωταγωνιστεί η Frances McDormand, κέρδισε επίσης το βραβείο Best Motion Picture - Drama, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα που κερδίζει στην εν λόγω κατηγορία. Η Zhao είναι επίσης η πρώτη γυναίκα παραγωγός ασιατικής καταγωγής που απέσπασε το βραβείο, επεσήμανε το Variety.

Η Zhao συναγωνιζόταν με τις Emerald Fennell, Regina King για το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας - μία ιστορική στιγμή για τον θεσμό καθώς φέτος ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν τρεις γυναίκες υποψήφιες την ίδια χρονιά στην εν λόγω κατηγορία.

Αποδεχόμενη το βραβείο της, η Zhao ευχαρίστησε την οικογένειά της και την ομάδα της και κυρίως τους "νομάδες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους μαζί μας". Προκειμένου να γυρίσει τη βραβευμένη της ταινία, που ακολουθεί μια γυναίκα που ζει ως νομάς στην αμερικανική Δύση, η Zhao είχε μαρτυρίες και πλάνα πραγματικών ανθρώπων που ζουν στον δρόμο.

"Γι' αυτό ερωτεύτηκα να κάνω ταινίες και να λέω ιστορίες, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να γελάσουμε και να κλάψουμε μαζί, και μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε ο ένας από τον άλλον και να έχουμε περισσότερη συμπόνια ο ένας για τον άλλο", είπε στον ευχαριστήριο λόγο της. "Ευχαριστώ λοιπόν όλους όσοι μου έδωσαν τη δυνατότητα να κάνω αυτό που αγαπώ".

Πηγή Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ