Follow us

Eye Ζen | Η τεχνολογία που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε

Η νέα σειρά Eye Zen μας δίνει την απάντηση

MissBloom TEAM
Eyezen

Οι ψηφιακοί φακοί Eye Ζen™ κατασκευασμένοι από την κορυφαία στον κόσμο εταιρεία οφθαλμικών φακών Essilor™, αποτελούν τη λύση στα σύγχρονα προβλήματα όρασης και σχεδιάστηκαν για να αντικαταστήσουν με επιτυχία τους απλούς οφθαλμικούς φακούς μονής όρασης που χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι σήμερα. Πρόκειται για εξατομικευμένους φακούς με καινοτόμα τεχνολογία και σχεδιασμό που προσφέρουν ξεκούραστη όρασηαπαλλαγμένη από πονοκεφάλους, ενώ παράλληλα προστατεύουν από το επιβλαβές μπλε-ιώδες φως που εκπέμπεται εν μέρει από οθόνες παλιάς τεχνολογίας και από τον ήλιο. Μπορείς να τους βρεις σε εξειδικευμένα οπτικά καταστήματα.

Τι είναι όμως αυτό που αναδεικνύει την ανάγκη για τη χρήση των φακών Eye Ζen™;

Οι συμβατικοί φακοί μονής όρασης έχουν συγκεντρωμένη τη διοπτρική δύναμη που απαιτείται για να διορθωθεί το διαθλαστικό σφάλμα που έχουμε, στο κέντρο του φακού από όπου κοιτάζουμε για να δούμε με ευκρίνεια, σε μακρινές αποστάσεις. Μετακινώντας το βλέμμα μας προς την περιφέρεια του φακού η δύναμη του φακού μεταβάλλεται, με αποτέλεσμα, όταν εστιάζουμε σε μεσαίες και κοντινές αποστάσεις, η όρασή μας να μην είναι σωστά διορθωμένη. Πλέον ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας απαιτεί έντονη χρήση της μεσαίας και κοντινής όρασης.

Eye Ζen | Η τεχνολογία που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε

Είναι αναπόσπαστο και αναγκαίο κομμάτι της καθημερινότητας μας η πολύωρη ενασχόληση μας με ψηφιακές συσκευές όπως το tablet, το smartphone ή ο υπολογιστής αλλά ακόμα και στις στιγμές χαλάρωσης μας, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή ενός περιοδικού, πάλι χρησιμοποιούμε την κοντινή μας όραση.

Τα μάτια μας βρίσκονται σε μια διαρκή προσπάθεια να προσαρμοστούν σε αυτές τις αποστάσεις ώστε να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή εικόνα με αποτέλεσμα μετά από ένα διάστημα 2-3 ωρών να νοιώθουμε τα μάτια μας κουρασμένα και ταλαιπωρημένα. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται Οπτική Κόπωση ή κοπιωπία και προκαλείται από την καταπόνηση των οφθαλμικών μυών που είναι υπεύθυνοι για την προσαρμογή του ματιού. Τα συχνότερα συμπτώματα που προκαλεί η οπτική κόπωση είναι ο πονοκέφαλος, ο πόνος στον αυχένα και τους ώμους, η έντονη επιθυμία για τρίψιμο των ματιών, η αυξημένη ευαισθησία στο φως και ορισμένος φορές η διπλωπία (διπλή όραση).

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες , οι ενήλικες κάτω των 30 ετών εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά οπτικής κόπωσης (73%) σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Σε όλα αυτά τα προβλήματα και τις νέες οπτικές ανάγκες έρχεται να δώσει λύση ο έξυπνος σχεδιασμός των φακών Eye Ζen™ Focus με την ειδική συμπληρωματική υποστήριξη στο κάτω μέρος του φακού που βοηθά την προσαρμογή των ματιών σε κάθε απόσταση εργασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται τα μάτια.

Τι μας προσφέρουν οι φακοί Eye Ζen™:

- Μείωση οπτικής κόπωσης

- Καλύτερη ανάγνωση μικρών χαρακτήρων

- Μείωση των έντονων αντανακλάσεων από τις οθόνες

- Βελτίωση του contrast

- Ευκρίνεια όρασης

- Ανακούφιση στην όραση

Η σειρά Eye Zen™ δεν απευθύνεται μόνο στους ανθρώπους με διόρθωση αλλά και σε εκείνους που θέλουν να μην επιβαρύνουν τα μάτια τους κατά την πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Η οικογένεια των φακών Eye Zen™ ολοκληρώνεται με την προσθήκη των φακών Eye Ζen™ Expert που συμπληρώνει με επιτυχία τη σειρά Focus και τη ΝΕΑ σειρά Eyezen™ Start.

Οι φακοί Eye Ζen™ Expert απευθύνονται σε "μεγάλα παιδιά” από 45έως 50 ετών και καλύπτουν την αυξημένη ανάγκη που υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες για κοντινή όραση, με συμπληρωματική ισχύ 1.1D στο κάτω μέρος του φακού.

Η νέα σειρά φακών Eyezen™ Start, απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους, σε παιδιά και εφήβους ιδανικά των ηλικιών από 1 έτους έως και 20 ετών.

Χάρη στην τεχνολογία Dual Optim, χρησιμοποιεί δύο σημεία αναφοράς ένα για τη μακρινή και ένα για τη κοντινή όραση. Το αποτέλεσμα είναι η υψηλή ευκρίνεια και η ξεκούραστη όραση σε ολόκληρη την επιφάνεια του φακού.

Eyezen

Με τους φακούς Eye Zen™ μπορείς να ξεκουράσεις τα μάτια σου και να παραμείνεις συνδεδεμένη με την ψηφιακή τεχνολογία προστατεύοντας τα μάτια σου από το επιβλαβές μπλε φως.

Eyezen

Τους φακούς Eye Zen™ μπορείτε να τους βρείτε στα εξειδικευμένα καταστήματα Οπτικών Lenshop σε όλη την Ελλάδα.

lenshop.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ