Follow us

Η πρωτοβουλία Wildlife Watch της Samsung προσκαλεί τους χρήστες να γίνουν εικονικοί δασοφύλακες

Kαι να παρακολουθούν τα απειλούμενα είδη σε ζωντανή σύνδεση από τα δάση της Αφρικής

MissBloom TEAM
samsung

H Samsung ανακοινώνει το Wildlife Watch, μια πρωτοβουλία που αξιοποιεί την τεχνολογία, προκειμένου να καταπολεμήσει την λαθροθηρία στα Αφρικανικά δάση. Χρησιμοποιώντας τις κάμερες επαγγελματικού επιπέδου των συσκευών Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE), θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο από το φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve στη Νότια Αφρική, στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να συμμετάσχουν ως εικονικοί δασοφύλακες και να συμβάλλουν στην προστασία ζώων που απειλούνται από τη λαθροθηρία, παρακολουθώντας τα στο φυσικό τους περιβάλλον και απολαμβάνοντάς τα ζωντανά, από το σπίτι.

Η πρωτοβουλία Wildlife Watch της Samsung προσκαλεί τους χρήστες να γίνουν εικονικοί δασοφύλακες

Για την πρωτοβουλία αυτή, η Samsung έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Αφρικανική εταιρεία τεχνολογίας Africam. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που έχει ως στόχο να θέσει την τεχνολογία στην υπηρεσία ενός καλού σκοπού, η Samsung έχει δώσει ένα νέο ρόλο σε ένα από τα πιο πρόσφατα smartphone της, τo Samsung Galaxy S20 FE, χρησιμοποιώντας τις κάμερές του ως "σύστημα παρακολούθησης", για ακόμη μεγαλύτερη προστασία των άγριων ζώων, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην Αφρική.

Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της, η Africam υποστηρίζει τη φιλανθρωπική οργάνωση Black Mamba, μια μονάδα επιτήρησης που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Η ομάδα αυτή χρησιμοποιεί μη βίαιες μεθόδους για την πρόληψη της λαθροθηρίας, που έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι λαθροκυνηγοί εκμεταλλεύονται την ξαφνική πτώση του τουρισμού. Μέσω της πρωτοβουλίας Wildlife Watch, οι θεατές θα παρακολουθούν από κοντά το έργο των δασοφυλάκων της Black Mamba, θα βλέπουν τα ζώα που προστατεύουν και θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν δωρεές, για να στηρίξουν το έργο τους.

Samsung

Στην πρωτοβουλία πρωτοστατεί η DJ, παραγωγός και σχεδιάστρια μόδας Peggy Gou. Γεννημένη στη Ν. Κορέα και με έδρα το Βερολίνο, η Peggy Gou, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, και ειδικά για την αγάπη της για τις καμηλοπαρδάλεις, θα αναλάβει η ίδια το ρόλο του εικονικού δασοφύλακα, για να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν.

Για όλη τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, τέσσερα Samsung Galaxy S20 FE βρίσκονται εγκατεστημένα ως πρόσθετες κάμερες στα δάση ενισχύοντας την εμβέλεια της υπάρχουσας υποδομής της Africam στο φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve κατά περισσότερο από το ήμισυ. Η κάμερα επαγγελματικού επιπέδου της κάθε συσκευής θα βοηθήσει στην παρακολούθηση κάθε ζώου κατά την ζωντανή αναμετάδοση. Για την υποστήριξη των δασοφυλάκων στις καθημερινές εργασίες τους, τα υψηλά pixels της κάμερας, η ενισχυμένη κάμερα με δυνατότητες ΑΙ και το 30X Space Zoom με 3 x Optical Zoom των συσκευών Galaxy S20 FE έχουν βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών που καταγράφουν οι Black Mambas όσον βρίσκονται σε περιπολία. Ακόμα και από μακρινή απόσταση ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μπορούν να στείλουν ευκρινείς λεπτομερείς εικόνες στη βάση τους, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στις έρευνες για δραστηριότητες λαθροθηρίας.

Samsung

Επίσης, ένα καμουφλαρισμένο τζιπ με ένα Samsung Galaxy S20 FE θα χρησιμοποιηθεί από τους δασοφύλακες στις περιπολίες τους, ενώ η ζωντανή αναμετάδοση θα φέρει το κοινό πιο κοντά στην καθημερινότητα και τις εμπειρίες των δασοφυλάκων.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών Galaxy της Samsung στοχεύει στην επίλυση κοινωνικών αναγκών, στην επιμήκυνση των κύκλων ζωής των προϊόντων και στη μείωση των απορριμμάτων, επαναπροσδιορίζοντας τις συσκευές σε νέους ρόλους. Η επαναχρησιμοποίηση υπαρχόντων προϊόντων για την εξυπηρέτηση σημαντικών νέων αναγκών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η δημιουργία νέων προϊόντων. Οι συσκευές της Samsung επιστρατεύονται για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας Wildlife Watch, αφού χρησιμοποιούνται από τους δασοφύλακες ως κάμερες παρακολούθησης των περιμετρικών φραχτών και βελτιώνουν τις καθημερινές περιπολίες τους, με ενισχυμένη τεχνική υποστήριξη.

Samsung

Οι χρήστες μπορούν να γίνουν εικονικοί δασοφύλακες και να περιπολούν στο wildlife-watch.com, για να ειδοποιούν τους δασοφύλακες σε περίπτωση που δουν ζώα σε κίνδυνο ή ενδείξεις λαθροθηρίας, να μοιράζονται την εικόνα τους μέσω snapshots στα social media και να ενθαρρύνουν τους άλλους να συμμετέχουν και να ενισχύσουν με δωρεές το έργο της ομάδας The Black Mamba Anti-Poaching Unit. Με διαφορετικές προβολές κάμερας, καμία περιπολία δεν μοιάζει με την προηγούμενη, καθώς οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ελέφαντες, λιοντάρια, ακόμα και καμηλοπαρδάλεις στην άγρια φύση, από τον καναπέ τους.

Samsung

Η φιλόζωη DJ, παραγωγός και σχεδιάστρια μόδας Peggy Gou, δήλωσε "Όλοι αγαπάμε αυτά τα υπέροχα ζώα, όμως δυστυχώς η λαθροθηρία έχει αυξηθεί σε όλη την Αφρική. Είναι εκπληκτικό να συνειδητοποιείς ότι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος. Η ικανότητα να γίνουμε εικονικοί δασοφύλακες και να υποστηρίξουμε το απίθανο έργο των πραγματικών φυλάκων ενάντια στη λαθροθηρία, είναι πραγματικά συναρπαστική".

Ο Mark Notton, Senior Director IM Category Management στη Samsung δήλωσε "Καθώς οι ζωές μας έχουν γίνει πιο εικονικές, η δύναμη που έχει η τεχνολογία για να ενώσει τους ανθρώπους για ένα καλό σκοπό, προς όφελος όλων, δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη. Το Wildlife Watch είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό πιλοτικό πρόγραμμα και, επαναπροσδιορίζοντας ένα από τα πιο πρόσφατα smartphone μας με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε ότι η αυξημένη προσοχή σε αυτά τα απίστευτα ζώα θα ενισχύσει την υπάρχουσα επιτήρηση, θα ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο, ενώ συνάμα θα προσφέρει ευχαρίστηση επιτρέποντας στους ανθρώπους να δουν και να μάθουν περισσότερα για την άγρια ζωή από το σπίτι τους".

Samsung

Έχοντας δεσμευτεί στη χρήση της τεχνολογίας για το κοινό καλό, το Wildlife Watch απαντά στον Στόχο 15 - Life on Land - από τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η Samsung συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για να ξεκινήσει μια εφαρμογή για κινητές συσκευές, που βασίζεται στην εκπαίδευση και τις δωρεές, τη Samsung Global Goals. Εγκατεστημένη προς το παρόν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια Galaxy smartphone παγκοσμίως, έχει συγκεντρωθεί περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια σε δωρεές για το UNDP, παρέχοντας σε εκατομμύρια άτομα την ευκαιρία να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και να μάθουν περισσότερα για τους 17 παγκόσμιους στόχους.

Το πρόγραμμα Wildlife Watch θα διαρκέσει δύο μήνες (25 Φεβρουαρίου - 8 Απριλίου 2021). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Samsung ελπίζει να στρέψει την προσοχή πολλών ανθρώπων στα ζώα που παραμελούνται κατά την πανδημία. Για παρακολούθηση της ζωντανής αναμετάδοσης και συμμετοχή στην προστασία των απειλούμενων ειδών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στο wildlife-watch.com.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ