Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς: "Θα εισηγηθώ επίταξη αν δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα σε 48 ώρες"

Στη "μάχη" με την πανδημία και ο ιδιωτικός τομέας με 550 κλίνες - "Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 200 γιατρούς" είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM
NDP

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ στην Αττική ανακοινώθηκε στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για τον κορονοϊό, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

"Σήμερα επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας", ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι "οι αριθμοί πιστοποιούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

"Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την συνεχιζόμενη κρίση και είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί, καθώς θα επιτευχθεί σύντομα ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες", συνέχισε, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει ήδη 1.340.000 εμβολιασμοί.

Μάλιστα είπε ότι μόνο τον Απρίλιο θα κάνουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε ακόμα τον αριθμό των εμβολίων της Johnson & Johnson.

Διάβασε περισσότερα στο thetoc.gr.

Tags