Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη νέα Εθνική Πινακοθήκη

"Το έργο αυτό ένα κόσμημα στην Αθήνα, μια όαση πολιτισμού".

Τη νέα Εθνική Πινακοθήκη επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Κυριακή 21 Μαρτίου. Η Εθνική Πινακοθήκη στεγάζεται πια σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εκφράζει την ικανοποίησή της από την ξενάγησή της σε αυτό, με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Κάνοντας λόγο για ένα "έργο κόσμημα", δήλωσε πως αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αρχίσουν οι επετειακοί εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

"Η Εθνική Πινακοθήκη, η κιβωτός της παράλληλης πορείας του ελληνικού κράτους και της ζωγραφικής του, στεγάζεται πλέον, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής και επέκτασης, σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο" αναφέρει αρχικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σχετική δημοσίευση.

Και προσθέτει: "Η περιήγηση στις αίθουσές της εξελίσσεται σε μια μοναδική εμπειρία αναβίωσης της σύγχρονης ιστορίας μας μέσα από θαυμάσια έργα, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατέχουν όσα σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821".

Και καταλήγει: "Παράλληλα, η πανοραμική θέα της πόλης συμπληρώνει την αισθητική απόλαυση του επισκέπτη. Το έργο αυτό ένα κόσμημα στην Αθήνα, μια όαση πολιτισμού, ένα αεράκι αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη τον καιρό αυτό, ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουν οι επετειακοί μας εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση".