Follow us

Self test κορονοϊού | Πώς θα τα κάνουμε στο σπίτι - Αναλυτικά η διαδικασία

Τα εν λόγω rapid test θα μπορούν οι πολίτες να τα κάνουν μόνοι τους στο σπίτι και σε 15 λεπτά θα γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό

Εμβολιασμός και COVID-19: Πόσο ασφαλής είναι στις γυναίκες που κάνουν εξωσωματική; Τα νεότερα δεδομένα

Με rapid test αναμένεται να εφοδιαστούν τα φαρμακεία όλης της χώρας, αφού οι πολίτες θα προμηθεύονται δωρεάν ένα την εβδομάδα, για μια πιο ακριβή εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Τα εν λόγω rapid test θα μπορούν οι πολίτες να τα κάνουν μόνοι τους στο σπίτι και σε 15 λεπτά θα γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό.

Το self τεστ διαθέτει μία ειδική μπατονέτα η οποία μπαίνει σε κάθε ρουθούνι περίπου για επτά δευτερόλεπτα και ο χρήστης τη γυρνά όσο πιο πολύ μπορεί στο εσωτερικό της μύτης του. Στη συνέχεια, τοποθετεί την μπατονέτα στο ειδικό σκεύος που περιέχει ένα υγρό. Από το υγρό αυτό ρίχνει τρεις σταγόνες στην πλαστική κασέτα και σε 15 λεπτά ο πολίτης θα γνωρίζει αν είναι θετικός ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεστ με επίχρισμα από τη μύτη δεν είναι τα μοναδικά που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς υπάρχουν και αυτά όπου ακολουθείται η ίδια διαδικασία αλλά το δείγμα θα προέρχεται από το σάλιο του χρήστη.

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση για τα rapid τεστ έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, διευκρινίζοντας ότι κάθε πολίτης θα δικαιούται δωρεάν ένα κάθε εβδομάδα, ενώ επισήμανε ότι εντός των ημερών θα δοθούν διευκρινίσεις για την όλη διαδικασία και κυρίως για το πότε θα αρχίσουν να πωλούνται τα τεστ στα φαρμακεία.

Ωστόσο, έχει γίνει ήδη γνωστό ότι δεν θα απαιτείται συνταγογράφηση και απαραίτητος για την αγορά του τεστ θα είναι μόνο ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέρθηκε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας πως "στην προσπάθεια αυτή η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά στις αρχές Απριλίου σε δωρεάν παροχής self test σε όλο τον πληθυσμό".

Όπως εξήγησε η Αριστοτελία Πελώνη, "κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα τεστ ανά εβδομάδα, παρέχοντας τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό. Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού".

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η χώρα να περάσει από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα έως και τα 10.000.000 δυνητικά. Έτσι, θα είναι εφικτό τον Απρίλιο να ανοίξουν κι άλλες δραστηριότητες της κοινωνίας και της οικονομίας, όπως εκτίμησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Πηγή: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ