Πρέπει να πίνουμε νερό. Αλλά, ποιο νερό;

Ένας χρήσιμος οδηγός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων όσον αφορά την στάση τους απέναντι στο νερό: Στην πρώτη ανήκουν όσοι το καταναλώνουν σε αφθονία καθημερινά ως μια αυθόρμητη φυσική ανάγκη και στη δεύτερη όσοι μάλλον δεν τα πάνε και τόσο καλά μαζί του και μπορεί ακόμη και να αμελούν να πίνουν όσο πρέπει. Κάπου στη δεύτερη θα συναντούσε κανείς και εμένα, πιστό μέλος της εδώ και πολλά χρόνια, μιας και είχα φτάσει ακόμη και στο σημείο να κατεβάσω μια ειδική εφαρμογή (ναι, υπάρχει) για να μου υπενθυμίζει να πίνω νερό.

Παρόλο που ανέκαθεν γνώριζα τη σημαντική συμβολή του στην υγεία και όλοι γύρω μου φρόντιζαν να μου επισημαίνουν την ευεργετική του δράση στον οργανισμό μου και ιδιαίτερα στην επιδερμίδα, με τη φροντίδα της οποίας είμαι ψυχαναγκαστικά επιμελής, εγώ εξακολουθούσα να κρατάω αδιάφορη στάση απέναντι στο νερό! Κάπου όμως το πράγμα σοβάρεψε, η αφυδάτωση άρχισε να δηλώνει σιγά σιγά "παρούσα" στο σώμα μου με διάφορα προειδοποιητικά μηνύματα και εγώ απλώς πήρα απόφαση ότι πρέπει να ξανασυστηθώ με αυτό το διάφανο, τόσο χρήσιμο και θαυματουργό υγρό.

Nature’s Most Perfect Water

Τελικά όμως μου ξανασυστήθηκε εκείνο, μιας και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας κατάλαβα ότι σημασία δεν έχει απλά να πίνεις νερό, αλλά και το είδος του ίδιου του νερού. Για του λόγου το αληθές, τα εμφιαλωμένα διακρίνονται σε Επιτραπέζια, Τεχνητά επεξεργασμένα, Νερά Πηγής, Φυσικά Μεταλλικά Νερά, Σοδόνερα και Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά.

Όταν λοιπόν η- ειδική στα θέματα ευ ζην- κολλητή μου αναφέρθηκε στο AQUA Carpatica, ήξερα πως αυτό το προϊόν που αποκάλεσε "νερό θαύμα από τα Καρπάθια όρη" δεν αστειεύεται. Πλέον μπορώ και εγώ να επιβεβαιώσω ότι κυριολεκτικά πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια ποιότητας ενός καλού φυσικού μεταλλικού νερού.

Γιατί από τα Καρπάθια όρη;

Είναι μια απορία που εύλογα γεννάται σε κάποιον όταν το ακούει για πρώτη φορά. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό όλων των καλά ενημερωμένων σε θέματα υγιεινού lifestyle ότι τα Καρπάθια Όρη αποτελούν σε παγκόσμια κλίμακα την ιδιαίτερη πατρίδα των φυσικών μεταλλικών νερών, ιδιαίτερα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών.

Τα αποθέματά τους σε νερό είναι τεράστια

Εκτεινόμενα σε μια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, προσλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής, ενώ η πλήρης απουσία ανθρωπίνων δραστηριοτήτων εγγυάται την απόλυτη προστασία των φυσικών πόρων από τα φαινόμενα μόλυνσης. Μάλιστα, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που ακόμη αναβλύζουν φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αναμιγνύεται με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού! Έτσι, τα Καρπάθια κερδίζουν δικαιωματικά τον τίτλο της "πατρίδας" των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών παγκοσμίως.

Η δική μου προσωπική αδυναμία είναι το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica, καθώς είναι το τέλειο χωνευτικό μετά τα κύρια γεύματά μου, έχει υπέροχη δροσερή, απαλή γεύση και πάνω από όλα είναι υγιεινό. Πώς να μην είναι άλλωστε, καθώς έπειτα από μακρόχρονη διαδρομή δίπλα σε σβησμένα ηφαίστεια, εμπεριέχει πλούσια διττανθρακικά άλατα (όπως διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο) τα οποία είναι βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Αποτέλεσμα; Η πέψη μου να είναι στα καλύτερά της και απολαμβάνω επιτέλους μια ομαλή διαδικασία χώνεψης.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν λείπει ποτέ από το οικογενειακό τραπέζι (και την τσάντα μου) και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica, που κρατά υγιείς εμένα και όσους αγαπώ σε καθημερινή βάση.

Ας δούμε όμως πώς ακριβώς κατάφεραν αυτά τα προϊόντα να με κάνουν να αγαπήσω επιτέλους το νερό:

  • Είναι απολύτως μικροβιολογικώς αγνά
  • Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)
  • Έχουν υψηλό Ph (Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει 7,94)
  • Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο, το οποίο προκαλεί προβλήματα αρτηριακής πίεσης
  • Το Ανθρακούχο έχει μηδέν Νιτρικά (ισχυρά οξειδωτικά) και το Φυσικό Μεταλλικό έχει σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (συγκεκριμένα 0,6 mgr/l)
  • Αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το απλό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισότοπων)
  • Είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα, τα οποία ως γνωστόν υποβοηθούν την χώνεψη
  • Το απλό Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά: Έχει μικρή περιεκτικότητα σε μέταλλα (είναι δηλαδή ολιγομεταλλικό) και σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε Νιτρικά. Ακόμη, χάρη στην ειδική του συσκευασία, διευκολύνει τα παιδιά να μην βρέχουν τα ρούχα τους
  • Το ανθρακούχο είναι φυσικώς Ανθρακούχο, πηγάζει με φυσαλλίδουλες CO2 που προέρχονται από τη γη.
  • Και τα δύο είναι γλυκόπιοτα, με δροσερή, ευχάριστη απαλή γεύση χωρίς καμία επίγευση. Δεν πρόκειται για αλμυρά, πικρά ή ξινά νερά.
  • Το νερό μεταφέρεται από την πηγή με υπόγειες σωληνώσεις και εμφιαλώνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά εκτός των δασών, καθώς η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση και ανθρώπινη δραστηριότητα.

Νιτρικά VS AQUA Carpatica: 0-1

Αυτό που ούτε εγώ γνώριζα όμως έχει τεράστια σημασία είναι ότι το AQUA Carpatica αποτελεί το μοναδικό νερό παγκοσμίως με μηδέν Νιτρικά όσον αφορά το Φυσικώς Ανθρακούχο και σχεδόν μηδενικά όσον αφορά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Πώς μεταφράζεται όμως αυτό πρακτικά για μια οικογένεια; Ως απολαυστικά υγιεινό νερό για όλα τα μέλη της, μιας και η απουσία Νιτρικών το καθιστά ιδανικό για βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες.

Τα Νιτρικά (ΝΟ3) στο πόσιμο νερό είναι επιβλαβή για την Υγεία

Πρόκειται για ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες, που αν και είναι ευεργετικές για τα φυτά, είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. Για αυτό άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση τα θεωρεί ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και τα Νιτρικά υπάρχουν σε γενικές γραμμές και στα τρόφιμα, αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα. Εν αντιθέσει, η ύπαρξή τους στο πόσιμο νερό είναι πιο δραστική και με μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στην υγεία μας, αφού διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μέσω αυτού.

Ενδεικτικά, στα αρνητικά αποτελέσματα των Νιτρικών συμπεριλαμβάνεται η πρόκληση Συνδρόμου κυάνωσης των βρεφών ή βρεφικής Μεθεμοσφαιριναιμίας, ο κίνδυνος τερατογεννέσεων στις εγκυμονούσες, τα προβλήματα στον μεταβολισμό, στον θυροειδή και στο κυκλοφοριακό σύστημα, ενώ έχουν συσχετιστεί και με την αύξηση του ρίσκου καρκινογενέσεων.

Για όλα τα παραπάνω μάλιστα, επτά ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκδώσει δημόσια σύσταση για ένα συγκεκριμένο επιτρεπόμενο όριο Νιτρικών (τα 10mgr/l) για την κατανάλωση από τα παιδιά, τα βρέφη, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες.

Έτσι, το AQUA Carpatica αποτελεί πραγματικά μονόδρομο για όποιον θέλει να απολαμβάνει νερό με υπέροχη γεύση, φυσικά μεταλλικά στοιχεία και χωρίς Νιτρικά. Ας δούμε τι περιέχει:

  • Ασβέστιο: Θεωρείται ένα από τα 6 βασικά μέταλλα και είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία.
  • Μαγνήσιο: Πρόκειται για μέταλλο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό, με βασικό ρόλο στον μεταβολισμό, την καλή μυϊκή́ και καρδιαγγειακή υγεία.
  • Νάτριο: Δεδομένου ότι το υπερβολικό νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι χαμηλής περιεκτικότητας στο στοιχείο αυτό.

The WaterLove. The water that Loves you back!

Λένε πως αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι γύρω σου. Ε ναι λοιπόν, δεν είναι τυχαίο πως από τότε που δημιούργησα τη δική μου ρουτίνα αυτο-φροντίδας και "αγκάλιασα" ουσιαστικά κάθε πτυχή του εαυτού μου ("ενυδατωμένη" και μη) έχω βρει και το νερό εκείνο που επίσης με αγαπά. Το AQUA Carpatica, με διατηρεί υγιή και δραστήρια, βοηθώντας με να έχω την καθημερινότητα που αξίζει σε κάθε σύγχρονη πολυάσχολη γυναίκα.