Follow us

Ένας είναι ο συνοδοιπόρος μας γι΄ αυτή την Άνοιξη

Το Ούζο Πλωμαρίου φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι, είναι και φέτος δίπλα μας καθώς συντροφεύει την κάθε στιγμή όπως κι αν επιλέξουμε να την περάσουμε.

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Η Άνοιξη είναι για τα καλά εδώ και μπορεί οι ημέρες που διανύουμε να είναι λίγο περίεργες, όμως το κέφι και την όρεξη μας δεν πρέπει να τα χάσουμε.

Μπορεί να είμαστε μετρημένοι όσοι μπορούμε να βρεθούμε και να περάσουμε λίγες όμορφες στιγμές όμως σίγουρο ένα πράγμα δεν θα λείπει από τις συναντήσεις μας… το γλυκόπιοτο, αρωματικό, δροσερό και παρεϊστικο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό απόσταγμα από 100% διπλή απόσταξη που όταν το γευόμαστε είναι σαν να έχουμε την Ελλάδα στο ποτήρι μας: γλυκάνισος και θαλασσινή αύρα, παρέα, χαμόγελα και τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα.

Ένας είναι ο συνοδοιπόρος μας γι΄ αυτή την Άνοιξη

Σίγουρα ήδη όλοι σκεφτόμαστε το καλοκαίρι και συνοδοιπόρος μας στα όνειρα αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Ούζο Πλωμαρίου, που παράγεται εδώ και 127 χρόνια στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Ίσως τη χρονιά που πέρασε να μην είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε όπως ακριβώς θα θέλαμε, όμως το Ούζο Πλωμαρίου, πρωταγωνιστεί στα οικογενειακά ανοιξιάτικα τραπέζια, σε απογευματινά ηλιοβασιλέματα στο μπαλκόνι παρέα με τον σύντροφό μας ακόμη και σε συνάντηση με φίλους μέσω zoom. Άλλωστε το Ούζο Πλωμαρίου είναι συνυφασμένο με τη ζεστασιά, την ανεμελιά και τη χαλαρή διάθεση σε οποιαδήποτε περίσταση.

Plomari

Για το μέγιστο της απόλαυσης πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για το Ούζο Πλωμαρίου η λιτότητα είναι απαραίτητη, δε χρειάζονται πολλές πιατέλες ενώ ένας μεζές από κάθε είδος αρκεί, προτιμάμε ξινά με αλμυρά, γλυκά με πικρά, πικάντικα με ελαφριά.

Πριν ή μετά το γεύμα. Συνήθως με ψάρι ή θαλασσινούς μεζέδες. Αφού λοιπόν καταλήξουμε στα ιδανικά συνοδευτικά, ακολουθούμε κατά γράμμα την ιεροτελεστία του σωστού σερβιρίσματος.

Σε ένα μακρόστενο ποτήρι, βάζουμε Ούζο Πλωμαρίου, έπειτα λίγο νερό και τέλος τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται σωστά τα αρώματα του αποστάγματος. Έπειτα τσουγκρίζουμε είτε εξ’ επαφής είτε εξ΄ αποστάσεως και το απολαμβάνουμε. Με την πρώτη γουλιά, μεταφερόμαστε νοητά σε εκείνες τις στιγμές που περάσαμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά κυρίως ονειρευόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει. Ονειρευόμαστε δειλά-δειλά τις πρώτες βουτιές, τις πρώτες αγκαλιές, το αγαπημένο μας νησί, τα πρώτα τσουγκρίσματα στο πολυαγαπημένο ταβερνάκι, τα πρώτα ραντεβού στον Ήλιο!

Το Ούζο Πλωμαρίου -το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα- φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι, είναι και φέτος δίπλα μας καθώς συντροφεύει την κάθε στιγμή όπως κι αν επιλέξουμε να την περάσουμε. Τώρα την Άνοιξη που ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει, το Ούζο Πλωμαρίου είναι εδώ για να μας βοηθήσει να ονειρευτούμε το καλοκαίρι που έρχεται και να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας. Άλλωστε όταν έχει ήλιο…. Έχει Πλωμάρι!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ