Follow us

Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν για τον καβγά Δένδια - Τσαβούσογλου: Tον βάλαμε στη θέση του

Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κόντρα Δένδια με Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον δικό του τρόπο ερμήνευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την κόντρα Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, και την πληρωμένη απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, στο πρώτο του σχόλιο για το ζήτημα ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως "ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε τα όρια του και έβαλε τον Νίκο Δένδια στη θέση του αντιδρώντας στα όσα είπε. Κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει από τον Τσαβούσογλου να μείνει σιωπηλός".

Παράλληλα, ο Ερντογάν χαρακτήρισε "ζεστή" την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια, σημειώνοντας πως "δεν θα πρέπει να βάλουμε ενδιάμεσους μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος". "Πριν από τη συνάντηση με τον υπουργό μας, είχαμε μια καλή συνάντηση σε ζεστή ατμόσφαιρα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και μάλιστα του είπα να μην αφήσει κανείς να μπει ανάμεσά μας. Ωστόσο στην επόμενη συνάντηση, ο υπουργός μας εισέπραξε μια άλλη συμπεριφορά", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για το ζήτημα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε για ακόμα μια φορά ζήτημα δυτικής Θράκης και τουρκική μειονότητας, τονίζοντας πως "η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στην Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου".

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ