Frances McDormand | Μια αληθινή αντιστάρ

Η πρωταγωνίστρια του Nomadland είναι πλέον μία από τις μόλις τρεις ηθοποιούς που έχουν βραβευτεί τρεις φορές με Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

"Δεν έχω λόγια: η φωνή μου είναι στο ξίφος μου"… Με αυτή τη φράση από τη τραγωδία του Σέξπιρ "Μακμπέθ" η Frances McDormand παρέλαβε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία "Νomadland" της Chloé Zhao. Είναι τα λόγια που αναφέρει ο Μακντάφ καθώς μάχεται με τον Μακμπέθ, λίγο πριν τον σκοτώσει. Στην περίπτωση της ηθοποιού, το "ξίφος της", όπως διευκρίνισε είναι η δουλειά της. "Και μου αρέσει η δουλειά μου. Ευχαριστώ που το αναγνωρίζετε", είπε.

Η αναγνώριση είναι τέτοια που πλέον μπορεί να καυχιέται ότι ανήκει στην πολύ μικρή ομάδα των εξαιρετικών ηθοποιών που έχουν κερδίσει τρία Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου στην καριέρα τους, μαζί με την Meryl Streep και την Ingrid Bergman (τις ξεπερνά μόνο η Katharine Hepburn με τέσσερα αγαλματίδια). Τα δύο προηγούμενα Όσκαρ τα πήρε για το "Fargo" (1996) και το "Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι." (2017). Έχει υπάρξει επίσης υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για τις ταινίες "Ο Μισισιπής Καίγεται" (1988), "Σχεδόν Διάσημοι" (2000) και "Άνιση Μάχη" (2005).

Δες περισσότερα στο Madamefigaro.gr