Follow us

Πόσο καλό κάνει η φλούδα μπανάνας και πώς να τη φας;

Γνωρίζεις ήδη πως το εσωτερικό της μπανάνας έχει κάλλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6. Όμως η φλούδα μπανάνας έχει τις διπλάσιες φυτικές ίνες.

diet iStock

Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, life coach, www.coachmydiet.wordpress.com.

Οι μπανάνες αποτελούν το ιδανικό φρούτο που μπορεί να λειτουργήσει ως το καλύτερο σνακ για όλη τη μέρα. Χωράνε στην τσάντα σου, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και πρεβιοτικά και αποτελούν την κατάλληλη τροφή, είτε θέλεις γλυκό, είτε αλμυρό. Μήπως όμως πετάς το πιο σημαντικό τμήμα της μπανάνας, τη φλούδα; Γνωρίζεις ήδη πως το εσωτερικό της μπανάνας έχει κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6. Όμως η φλούδα μπανάνας έχει τις διπλάσιες φυτικές ίνες και κάλιο σε σχέση με το εσωτερικό. Η φλούδα περιέχει και λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές γνωστό για τη βελτίωση της υγείας των ματιών, την τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ με χαλαρωτικές ιδιότητες και πρεβιοτικές φυτικές ίνες, που ευνοούν τα καλά βακτήρια στο έντερο.

Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ