8 προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας (με τα οποία όντως θα δεις διαφορά)

Έτοιμη για παραλία;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αδύνατες, curvy, μελαχρινές και fair skinned, όλες οι γυναίκες αυτήν την περίοδο ξεκινούν να ανησυχούν λίγο παραπάνω για τη σιλουέτα τους και να αναζητούν αποτελεσματικές λύσεις για τη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού στους μηρούς και τους γλουτούς. Εκτός από καλή διατροφή και συχνή άσκηση, η καταπολέμηση του αιώνιου αυτού "εχθρού" απαιτεί και την περιποίηση της επιδερμίδας με εξειδικευμένα έλαια, σαπούνια και κρέμες κατά της κυτταρίτιδας. Η αλήθεια είναι ότι κανένα προϊόν δεν μπορεί να σας απαλλάσσει πλήρως από την όψη φλοιού πορτοκαλιού, ωστόσο πολλά είναι εκείνα που μπορούν να συσφίξουν την επιδερμίδα, βελτιώνοντας σημαντικά την υφή του δέρματος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συστήνεται το λεμφικό μασάζ κατά την εφαρμογή των προϊόντων, το οποίο βοηθά την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού, αλλά και εκείνη του αίματος.

Πώς δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Πρόκειται για μια συνηθισμένη, αλλά ακίνδυνη πάθηση, η οποία επηρεάζει κυρίως τους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά. Δημιουργείται από την κατακράτηση υγρών και λίπους μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη κρέμα κατά της κυτταρίτιδας

-Αν εκτός από την κυτταρίτιδα, σας απασχολούν και τα παραπανίσια κιλά στους γλουτούς, τους μηρούς και στην κοιλιά, επιλέξτε μια κρέμα μείωσης πόντων.

-Αν θέλετε να μειώσετε και την κατακράτηση υγρών, τότε αναζητήστε ένα κυτταριδικό τζελ ή λάδι πάντα με αντι-οιδηματικά συστατικά, όπως ο ρούσκος και ο κισσός.

- Αν έχετε πολύ έντονη κυτταρίτιδα, καλύτερα να αναζητήσετε ένα προϊόν με αποσυμφορητική δράση το οποίο να εφαρμόζεται με μασάζ.

-Αν σας απασχολεί η έλλειψη σφριγηλότητας, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απώλειας βάρους, επιλέξτε ένα αδυνατιστικό συσφικτικό προϊόν με συστατικά που προσφέρουν τόνωση και ορατό εφέ λίφτινγκ.

Δες περισσότερα στο Harpersbazaar.gr