Follow us

Τσιπούρα ψητή στον φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ιδανική συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα αλλά και όσους ακολουθούν υγιεινό τρόπο διατροφής.

Τσιπούρες ψητές Courtesy of Argiro.gr

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις τσιπούρα ψητή στο φούρνο, που μοιάζει σαν να ψήθηκε στη σχάρα και στα κάρβουνα. Μόνο με 2' προετοιμασία και σε 20' έχεις λαχταριστό ψάρι ψητό στο τραπέζι σου.

Είναι ιδανική συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα αλλά και όσους ακολουθούν υγιεινό τρόπο διατροφής.

Υλικά Συνταγής

  • 2 τσιπούρες 500-600 γραµ. έκαστη περίπου
  • ανθό αλατιού
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • λαδολέμονο
  • χόρτα βραστά

Εκτέλεση

  • Για την τσιπούρα ψητή στο φούρνο, αγοράζουμε τσιπούρες ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ταυτόχρονα. Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία σχάρα.
  • Πλένουμε πολύ καλά τα καθαρισμένα ψάρια και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την κοιλιά και το δέρμα.
  • Αλατίζουμε καλά την κοιλιά του ψαριού και εξωτερικά κι από τις δυο πλευρές.
  • Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού από 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα με χαρτί.
  • Ακουμπάμε τις τσιπούρες στην σχάρα μέσα στο ταψί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄ περίπου.

Μυστικά για τέλειο ψάρι ψητό στο φούρνο

  • Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο όσο ψήνουμε.
  • Είναι σημαντικό το ψάρι να είναι ολόφρεσκο και καλά καθαρισμένο.
  • Είναι σημαντικό οι τσιπούρες να στεγνώσουν καλά μέσα κι έξω με απορροφητικό χαρτί.
  • Μη χαράζεις τα ψάρια πριν τα ψήσεις, χάνεις όλα τα υγρά τους και τη νοστιμιά τους.
  • Είναι σημαντικό αν θέλεις να μοιάζουν με ψητά στη σχάρα οι τσιπούρες να μην έχεις καθόλου υγρασία στο ψάρι ή στο ταψί.
  • Οι τσιπούρες δεν χρειάζονται γύρισμα στη σχάρα γιατί ο αέρα τις ψήνει γύρω γύρω ομοιόμορφα.
  • Τα ψητά ψάρια στο φούρνο δεν χρειάζονται μαρινάδα. Η μαρινάδα με οξύτητες θα αρχίσει να ψήνει το ωμό ψάρι πριν καν το βάλετε στο φούρνο.
  • Αν θέλεις η τσιπούρα να γίνει σαν να ψήθηκε στη σχάρα στα κάρβουνα μην λαδώσεις το ψάρι πριν το μαγείρεμα.
  • Το λάδι στο ωμό ψάρι που θα ψηθεί είναι περιττό απλά θα προσθέσει θερμίδες.
  • Το ψάρι προστατεύεται από την πέτσα του στο ψήσιμο.
  • Καλύτερα να ραντίσεις το ψημένο ψάρι στο τραπέζι με λαδολέμονο για μεγαλύτερη απόλαυση.
  • Μην παραψήσεις τις τσιπούρες γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν την φρεσκάδα τους.

Πηγή: Argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ