Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού: Αυτά είναι τα 3 βασικά οφέλη που χαρίζει στο σώμα μας

Τελικά, πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Οι άνθρωποι καταναλώνουν νερό ως απλό πόσιμο νερό, αλλά και σε ποτά ή από την τροφή μας. Το νερό στα τρόφιμα μπορεί να είναι εγγενές ή να προστίθεται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και να παραχθεί από το μεταβολισμό. Όλα συμβάλλουν στη "συνολική πρόσληψη νερού".

Μετά από πολλές μελέτες , ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέληξε στην εκτίμηση –με βάση έναν ενήλικα άνδρα βάρους 70 κιλών και μιας γυναίκας 58 κιλών, κάτω από τις κανονικές συνθήκες– ότι οι ενήλικες γυναίκες χρειάζονται 2,2 λίτρα νερό/ημέρα και οι άνδρες 2,5 λίτρα/ημέρα. Οι αριθμοί αυτοί φτάνουν στα 4,5 λίτρα, ίδιο και στα δύο φύλα, σε περίπτωση έντονης δραστηριότητας ή αυξημένης θερμοκρασίας. Οι μελέτες πλέον προσανατολίζονται στην έρευνα των συγκεκριμένων θετικών συνεπειών μιας πολύ υψηλότερης πρόσληψης υγρών. Γιατί πρέπει να πίνουμε τόσο νερό;

Ευεργετικές ιδιότητες νερού: 3 βασικά οφέλη που χαρίζει στο σώμα σου:

1. Αίσθημα πληρότητας

Η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πληρότητα ανάμεσα στα γεύματά σου. Δοκίμασε να πιείς ένα ποτήρι νερό όταν νιώθεις ότι πεινάς. Το νερό ρυθμίζει την όρεξη μειώνοντας την τάση που έχουν πολλά άτομα να μπερδεύουν την πείνα με τη δίψα, με αποτέλεσμα να τρώνε παραπάνω. Αυτή η απλή κίνηση θα σε κάνει να σκέφτεσαι πριν από κάθε γεύμα ή σνακ σου, σώζοντάς σε από πολλές περιττές θερμίδες. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το American Chemical Society, η κατανάλωση 2 ποτηριών νερού πριν το γεύμα το μειώνει κατά 75-90 θερμίδες. Αν λοιπόν καταναλώνεις κατά μέσο όρο τρία γεύματα την ημέρα, γλιτώνεις μέχρι και 270 θερμίδες καθημερινά χωρίς να νιώθεις στέρηση.

2. Επαρκής ενυδάτωση

Ένα σωστά ενυδατωμένο σώμα είναι κι ένα υγιές σώμα. Καθημερινά, όμως, ο άνθρωπος χάνει ένα μέρος του νερού του σώματός του, λόγω του ιδρώτα, της ούρησης και του μεταβολισμού. Αν δεν αναπληρώσεις, λοιπόν, το νερό που χάνεις, μπορεί εύκολα το σώμα σου να αφυδατωθεί. Τα οστά, όπως και οι μύες, περιέχουν σημαντική ποσότητα νερού και δεν μπορούν να αποδώσουν αν δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένα. Αυτό σημαίνει ότι η προπόνησή σου είναι λιγότερο αποδοτική και πιθανώς να κουράζεσαι πολύ πιο εύκολα. Επίσης, ένας αφυδατωμένος οργανισμός κρατάει όλο το νερό που προσλαμβάνει γιατί δεν ξέρει πότε θα λάβει κι άλλο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους σε υγρά. Όταν ο οργανισμός έχει μια σταθερή παροχή νερού που χρειάζεται, αποβάλλει άφοβα το παραπάνω νερό από πάνω του.

3. Βοηθάει το μεταβολισμό

Το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό της τροφής που καταναλώνεις. Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό, ο οργανισμός σου δεν είναι αποδοτικός σε αυτή τη διαδικασία. Μια πρόσφατη μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism έδειξε ότι σε 14 άνδρες και γυναίκες που έπιναν 500 ml νερό ο μεταβολικός ρυθμός αυξήθηκε κατά 30% κατά μέσο όρο, κυρίως εξαιτίας της προσπάθειας του οργανισμού να φέρει το νερό στη θερμοκρασία του σώματος μετά την κατάποσή του. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, αυξάνοντας την πρόσληψη νερού κατά 1,5 λίτρο ανά ημέρα για 1 χρόνο, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 2,3 κιλών χωρίς να κάνεις ιδιαίτερα άλλες αλλαγές.

Δεδομένης λοιπόν της τόσο μεγάλης σημασίας του για τον οργανισμό, αξίζει να βρούμε εκείνο που θα μας προσφέρει τα περισσότερα δυνατά οφέλη.

Τα εμφιαλωμένα νερά διακρίνονται σε Επιτραπέζια - Τεχνητά επεξεργασμένα, Νερά Πηγής - Φυσικά Μεταλλικά Νερά, Σοδόνερα και Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά. Μετά από κατάλληλο research λοιπόν, το νερό που κερδίζει αμέσως την εμπιστοσύνη του "διαβασμένου" καταναλωτή είναι το AQUA Carpatica, ή αλλιώς το "νερό θαύμα από τα Καρπάθια όρη".

Γιατί από τα Καρπάθια όρη;

Τα Καρπάθια Όρη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα των φυσικών μεταλλικών νερών, ειδικά των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών.

Εκτεινόμενα σε μια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, προσλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής, ενώ η πλήρης απουσία ανθρωπίνων δραστηριοτήτων εγγυάται την απόλυτη προστασία των φυσικών πόρων από τα φαινόμενα μόλυνσης. Μάλιστα, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που ακόμη αναβλύζουν φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αναμιγνύεται με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica, συγκαταλέγεται στις καλύτερες δυνατές επιλογές καθώς αποτελεί ιδανικό χωνευτικό μετά τα κύρια γεύματα, έχει υπέροχη δροσερή, απαλή γεύση και- κυρίως- είναι υγιεινό.

Πώς να μην είναι άλλωστε, καθώς έπειτα από μακρόχρονη διαδρομή δίπλα σε σβησμένα ηφαίστεια, εμπεριέχει πλούσια διττανθρακικά άλατα (όπως διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικό νάτριο) τα οποία είναι βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος.

Απαραίτητο για κάθε οικογενειακό τραπέζι όμως είναι και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica, που μπορεί να εγγυηθεί για τη βέλτιστη υγεία όλων των μελών του σπιτιού.

Απουσία Νιτρικών

Πολύ σημαντικό είναι και ότι το AQUA Carpatica αποτελεί το μοναδικό νερό παγκοσμίως με μηδέν Νιτρικά όσον αφορά το Φυσικώς Ανθρακούχο και σχεδόν μηδενικά όσον αφορά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Τι σημαίνει αυτό για μια οικογένεια; Ότι είναι εξίσου απολαυστικά υγιεινό νερό για όλα τα μέλη της, μιας και η απουσία Νιτρικών το καθιστά ιδανικό για βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες.

Έτσι, το AQUA Carpatica αποτελεί τη μοναδική επιλογή για όσους θέλουν να πίνουν νερό με υπέροχη γεύση, φυσικά μεταλλικά στοιχεία και χωρίς Νιτρικά. Να συνδυάζουν δηλαδή ταυτόχρονα την αγνότητα και την απόλαυση!Ας δούμε τι περιέχει:

  • Ασβέστιο: Θεωρείται ένα από τα 6 βασικά μέταλλα και είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία.
  • Μαγνήσιο: Πρόκειται για μέταλλο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό, με βασικό ρόλο στον μεταβολισμό, την καλή μυϊκή́ και καρδιαγγειακή υγεία.
  • Νάτριο: Δεδομένου ότι το υπερβολικό νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι χαμηλής περιεκτικότητας στο στοιχείο αυτό.

The WaterLove. The water that Loves you back!

Κάθε οργανισμός "αγαπά" το AQUA Carpatica, το οποίο φροντίζει να του "ανταποδίδει" με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του: Διατηρώντας τον υγιή, δραστήριο και φυσικά ενυδατωμένο.