Follow us

Ποια είναι τα είδη του εμφιαλωμένου νερού και τι να γνωρίζεις για κάθε ένα

Φυσικό μεταλλικό, επιτραπέζιο, φυσικώς ανθρακούχο... Τι σημαίνουν και πώς να επιλέξουμε νερό;

MissBloom TEAM
νερό αρωματισμένο με γεύσεις

Το γνωρίζεις ήδη, η καθημερινή κατανάλωση νερού είναι εξαιρετικά σημαντική για τον οργανισμό σου και για την ενυδάτωσή του, ενώ τα οφέλη του είναι πολλαπλά. Αλλά ποιο νερό να προτιμάμε;

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλοί διαφορετικοί τύποι νερού, γεγονός που μπορεί να σε μπερδεύει, αλλά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία αναγνωρίζονται μόνο οι παρακάτω τύποι εμφιαλωμένου νερού.

Πόσα είδη εμφιαλωμένου νερού υπάρχουν;

‣ Το επιτραπέζιο

Είναι το νερό οποιασδήποτε προέλευσης που μπορεί να έχει υποστεί και κάποια επεξεργασία απολύμανσης, όπως συμβαίνει και με το πόσιμο νερό βρύσης. Μπορεί να προέρχεται από γεώτρηση, από λίμνη ή ποτάμι, ακόμα και από αφαλάτωση θαλασσινού νερού. Πρακτικά, η σύσταση του επιτραπέζιου νερού και του νερού της βρύσης είναι ίδια.

‣ Το νερό πηγής

Είναι αποκλειστικά υπόγειας προέλευσης, εμφιαλώνεται επιτόπου στην πηγή όπου αναβλύζει και δεν υπόκειται σε απολύμανση. Τα χαρακτηριστικά αυτά το διαφοροποιούν από το επιτραπέζιο νερό.

‣ Το φυσικό μεταλλικό νερό

Έχει υπόγεια προέλευση που υπόκειται σε εκμετάλλευση από μία ή περισσότερες φυσικές εξόδους μιας πηγής ή τεχνητές μετά από γεώτρηση ή άλλα τεχνικά έργα. Διακρίνεται για την περιεκτικότητά του σε ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία ή άλλα συστατικά και για την αρχική καθαρότητά του, χαρακτηριστικά που και τα δύο έχουν διατηρηθεί ανέπαφα λόγω της υπόγειας καταγωγής αυτού του νερού που έχει διατηρηθεί µακριά από κάθε κίνδυνο µόλυνσης. Αυτός ο τύπος νερού μπορεί να παρέχει μικρές ποσότητες βασικών μετάλλων, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο ή κάλιο. Στα φυσικά μεταλλικά νερά βρίσκουμε και τα ανθρακούχα ή αεριούχα.

Το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό

Το ανθρακούχο νερό είναι φυσικό μεταλλικό νερό που μπορεί να βελτιώσει την πέψη, να αυξήσει την αίσθηση πληρότητας και να μειώσει τη δυσκοιλιότητα - το συναντάμε σε τρεις κατηγορίες:

‣ "Φυσικό µεταλλικό νερό, φυσικώς αεριούχο ή ανθρακούχο" είναι το νερό του οποίου η περιεκτικότητα σε CO2 μετά την εμφιάλωση είναι ίδια μ’ εκείνη κατά την ανάβλυση. Επομένως είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο.

‣ "Φυσικό µεταλλικό νερό ενισχυµένο µε αέριο της πηγής" είναι νερό αεριούχο που προστίθεται επιπλέον CO2 που προέρχεται από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα με το νερό.

‣ "Φυσικό µεταλλικό νερό µε προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα" είναι νερό που έχει προστεθεί CO2 άλλης προέλευσης από εκείνης του υδροφόρου ορίζοντα από τον οποίο προέρχεται το νερό ή μεταλλικό νερό που έχει εμπλουτιστεί με CO2 μετά την εμφιάλωση.

Το κορυφαίο φυσικό μεταλλικό νερό από τα Καρπάθια Όρη

Τα Καρπάθια Όρη αποτελούν σε παγκόσμια κλίμακα την ιδιαίτερη πατρίδα των φυσικών μεταλλικών νερών, ιδιαίτερα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών. Και υπάρχει λόγος: Εκτεινόμενα σε μια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, προσλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής, ενώ η πλήρης απουσία ανθρωπίνων δραστηριοτήτων εγγυάται την απόλυτη προστασία των φυσικών πόρων από τα φαινόμενα μόλυνσης. Μάλιστα, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που ακόμη αναβλύζουν φυσικό διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αναμιγνύεται με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού!

Το δικό μας αγαπημένο

Ποια είναι τα είδη του εμφιαλωμένου νερού και τι να γνωρίζεις για κάθε ένα

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica είναι ιδανικό χωνευτικό, έχει υπέροχη δροσερή, απαλή γεύση και πάνω από όλα είναι υγιεινό. Πώς να μην είναι άλλωστε, καθώς έπειτα από μακρόχρονη διαδρομή δίπλα σε σβησμένα ηφαίστεια, εμπεριέχει πλούσια διττανθρακικά άλατα (όπως διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο) τα οποία είναι βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος.

Γιατί μας κέρδισαν τα νερά AQUA Carpatica

Για να ξέρουμε τι πίνουμε: Τα Φυσικά Μεταλλικά και Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά της AQUA Carpatica αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το απλό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισότοπων). Το νερό μεταφέρεται από την πηγή με υπόγειες σωληνώσεις και εμφιαλώνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά εκτός των δασών, καθώς η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση και ανθρώπινη δραστηριότητα.

Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες) και υψηλό Ph (Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει 7,94), ενώ είναι απολύτως μικροβιολογικώς αγνά και έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο.

Το Ανθρακούχο είναι φυσικώς Ανθρακούχο, πηγάζει με φυσαλλίδουλες CO2 που προέρχονται από τη γη και έχει μηδέν Νιτρικά (ισχυρά οξειδωτικά).

Το απλό Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά: Έχει μικρή περιεκτικότητα σε μέταλλα (είναι δηλαδή ολιγομεταλλικό) και σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε Νιτρικά. Ακόμη, το AQUA Carpatica kid, χάρη στην ειδική του συσκευασία, διευκολύνει τα παιδιά να μην βρέχουν τα ρούχα τους.

Aqua Carpatica

Τι σημαίνει Μηδέν νιτρικά;

Το AQUA Carpatica αποτελεί το μοναδικό νερό παγκοσμίως με μηδέν Νιτρικά όσον αφορά το Φυσικώς Ανθρακούχο και σχεδόν μηδενικά όσον αφορά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Η απουσία Νιτρικών το καθιστά ιδανικό για βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες.

Τα Νιτρικά (ΝΟ3) στο πόσιμο νερό είναι επιβλαβή για την Υγεία

Πρόκειται για ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες, που αν και είναι ευεργετικές για τα φυτά, είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. Μάλιστα, επτά ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκδώσει δημόσια σύσταση για ένα συγκεκριμένο επιτρεπόμενο όριο Νιτρικών (τα 10mgr/l) για την κατανάλωση από τα παιδιά, τα βρέφη, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ