Follow us

"Η εικόνα ενός τυφλού με σκύλο οδηγό ανατρέπει τα στερεότυπα": Η πλούσια ζωή της Εύης με την Κρύσταλ

Η Εύη Σταμάτη μάς μιλάει για την καθημερινότητα με το εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ της και τους τρεις μήνες προπόνησης στο paracycling που την οδήγησαν σε παγκόσμιo αγώνα

Εύη, Κρύσταλ

"Το paracycling έχει διάφορες κατηγορίες για άτομα με αναπηρία. Οι αθλητές με προβλήματα όρασης αγωνιζόμαστε στο τάντεμ, διπλό ποδήλατο με δύο συναθλητές, όπου αγωνίζονται και οι δύο εξίσου. Εκείνος που κάθεται μπροστά, ο πιλότος, έχει όραση και την ευθύνη της οδήγησης και της μετάδοσης των πληροφοριών που είναι απαραίτητες, για παράδειγμα, για να στρίψει το ποδήλατο, όπου πρέπει να συμμετέχουμε και οι δύο στην κίνηση. Ο τυφλός κάθεται στην πίσω θέση".

Ενώ η αθλήτρια Εύη Σταμάτη μού εξηγεί τις τεχνικές λεπτομέρειες του paracycling, ετοιμάζει τις αποσκευές της για έναν σπουδαίο, παγκόσμιο αγώνα στην Πορτογαλία, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με την πιλότο της, Ηρώ Μηλάκη, "μια από τις πιο έμπειρες του κόσμου στο τάντεμ και γενικότερα στο ποδήλατο" όπως τη συστήνει. Οι συναθλήτριες ήδη μετρούν μια σειρά από διεθνείς διακρίσεις, όπως "τρίτη θέση στον γύρο Φλάνδρας, μια όγδοη θέση σε παγκόσμιο κύπελλο στην ατομική χρονομέτρηση και δύο πρώτες θέσεις στο πανευρωπαϊκό κύπελλο Φαιστός, το οποίο, παρεμπιπτόντως, διοργανώνεται στην Κρήτη".

Δες περισσότερα στο Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ