Follow us

"Πώς θα καταλάβω ότι το παιδί μου έχει έντονο στρες;" | Απαντήσεις στα πιο φλέγοντα μητρικά ερωτήματα

Αν το παιδί σου είναι άνω των τεσσάρων ετών, βρήκαμε το μέρος που θα λυθούν όλες οι απορίες σου.

mother and child

Είναι αλήθεια πως όσο το παιδί σου μεγαλώνει, μαζί του μεγαλώνεις και εσύ. Ωριμάζεις, εξελίσσεσαι και βελτιώνεσαι ως μαμά μέσα από το τόσο συναρπαστικό και μαγικό, όσο και απρόβλεπτο ταξίδι που ονομάζεται μητρότητα.

Μητρότητα, ένα ταξίδι με πολλές εκπλήξεις

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σχολές γονέων, είναι λογικό να σου δημιουργούνται συνεχώς νέες απορίες σχετικά με την ανατροφή του παιδιού, στις οποίες ενίοτε καταφέρνεις να δίνεις απαντήσεις, ενώ άλλες φορές παραμένουν ένα άλυτο μυστήριο.

Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη

Παρόλο που πολλές από αυτές μπορείς να τις συζητήσεις με άλλες μαμάδες ή απλά να δίνεις τέλος στα ερωτηματικά σου βιωματικά και με την υπάρχουσα εμπειρία σου, ποτέ δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα.

Αν λοιπόν είσαι μια μαμά που θέλει να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις (ας μην γελιόμαστε) καθημερινά νέες ανάγκες του παιδιού της, θα βρεις τον απόλυτο μαμαδο-σύμμαχο στο deltamoms.gr

4+ θα πει σχολείο, αθλήματα, κοινωνικοποίηση και μια μαμά σε συνεχή αναζήτηση

Ειδικά για τις μεγαλύτερες των τεσσάρων ετών ηλικίες, όπου οι υποχρεώσεις και οι δραστηριότητές τους αυξάνονται, είναι ο πρώτος προορισμός στον οποίο μπορείς να ανατρέξεις.

Πώς θα καταλάβω ότι το παιδί μου είναι εξαρτημένο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή;

Θυμάσαι την εποχή που ήσουν παιδί και πήγαινες ακόμα σχολείο; Τότε, ούτε tablet είχες, ούτε smartphone, ούτε κάποιον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αγωνίες σου ήταν αν θα δεις το Σάββατο τις φίλες σου και αν θα σε αφήσει η μαμά σου να γυρίσεις μόνη σου από το σχολείο για να μη σε κοροϊδεύουν οι συμμαθητές σου.

Στη σημερινή εποχή, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα περισσότερα παιδιά έχουν τον δικό τους υπολογιστή, το δικό τους "έξυπνο" κινητό και τα δικά τους social media από πολύ νωρίς. Οι καιροί άλλαξαν και πλέον τα παιδιά μας δεν επικοινωνούν με το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού, αλλά με μηνύματα μέσα από διάφορες εφαρμογές του κινητού τους. Έτσι δεν είναι;

Δες περισσότερα εδώ.

Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να κοιμάται πιο εύκολα το βράδυ;

Ένα από τα βασικά ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες πολλές μαμάδες είναι ο ύπνος των παιδιών τους. Τα μικρά τους δεν κοιμούνται νωρίς, αρνούνται να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους, κάνουν ανήσυχο ύπνο ή ξαφνικά πετάγονται μέσα στη νύχτα φωνάζοντας "μαμά" και "μπαμπά". Μήπως βιώνεις κι εσύ τα ίδια το τελευταίο διάστημα;

Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό το φαινόμενο! Συμβαίνει σε πολλές οικογένειες πόσο μάλλον τον τελευταίο καιρό με την πανδημία του κορωνοϊού. Βλέπεις, ο Covid-19 ήρθε ξαφνικά και τάραξε τις ζωές μας και ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των παιδιών μας. Από εκεί που είχαν μάθει να πηγαίνουν στο σχολείο κάθε μέρα, βρέθηκαν ξαφνικά στην καρέκλα του γραφείου τους και πίσω από μια οθόνη υπολογιστή.

Δες περισσότερα εδώ.

Πώς θα καταλάβω ότι το παιδί μου έχει έντονο στρες;

Η καθημερινότητα είναι απαιτητική για όλες εμάς τις μαμάδες. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, να φροντίζουμε το σπίτι και τα παιδιά, να είμαστε καλές φίλες, κόρες, σύζυγοι και μητέρες. Και τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολα σε καιρούς πανδημίας όταν περνάμε όλη την ημέρα μας μέσα στους τέσσερις τοίχους.

Το στρες, το άγχος και η ανασφάλεια για το αύριο έχουν ενταθεί και έχουν επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία μας. Όχι μόνο τη δική μας, βέβαια! Και των παιδιών μας. Σκέφτηκες ποτέ πως και το παιδί σου έχει επηρεαστεί αρνητικά από όλη αυτήν την κατάσταση με τον κορωνοϊό; Ότι μπορεί να φοβάται για όλα όσα συμβαίνουν ή ότι μπορεί να αγχώνεται με το παραμικρό;

Δες περισσότερα εδώ.

Απαντήσεις σε κάθε μαμαδο-απορία

Στο deltamoms.gr μπορείς να βρεις χρήσιμες συμβουλές ειδικών, ανταλλαγή εμπειριών, προτάσεις για την ανατροφή των παιδιών χωρίς υποδείξεις, χρήσιμα εργαλεία, αλλά και εκπτωτικά κουπόνια, για κάθε μανούλα που θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της, ώστε να βιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την περίοδο της μητρότητας, με λιγότερες έννοιες και πολλή φροντίδα.

Ακόμη, με κάθε εγγραφή στο deltamoms club, η ΔΕΛΤΑ στηρίζει έμπρακτα μονογονεϊκές οικογένειες σε συνεργασία με την Ένωση Μαζί για το Παιδί, αποδεικνύοντας τη γνήσια αφοσίωσή της στα παιδιά, αλλά και τους γονείς, και ιδιαίτερα σε εκείνους που αγωνίζονται μόνοι για να τα μεγαλώσουν.

Η μητρότητα αλλάζει τη ζωή της γυναίκας, την καθημερινότητά της, τα συναισθήματά της, τις προτεραιότητές της. Η μαμά ανακαλύπτει νέους ρόλους, καινούργιες δεξιότητες. Ένας καινούργιος κόσμος "γεννιέται" κάθε φορά.

Έλα κι εσύ στο deltamoms.gr. Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μία μαμά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ