Follow us

Πανελλήνιες 2021 | Ποίημα του Νίκου Γκάτσου και οι προσδοκίες των νέων για το μέλλον είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Τα θέματα που δόθηκαν στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

MissBloom TEAM
final exams school iStock

Ομαλά εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων να μπαίνουν στη μάχη με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στους υποψηφίους δόθηκαν δύο κείμενα από τον ημερήσιο Τύπο και ένα ποίημα του Νίκου Γκάτσου.

Το πρώτο κείμενο, με τίτλο: "Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο" της δημοσιογράφου και συγγρεφέως Τασούλας Καραϊσκάκη από την εφημερίδα Καθημερινή, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε έρευνα του Pew Research Center, στην οποία περίπου χίλιοι ειδικοί, πρωτοπόροι στην έρευνα και στην καινοτομία, ηγετικές φυσιογνωμίες στην πολιτική και στην οικονομία, ακτιβιστές, σκιαγράφησαν την κανονικότητα του 2025, συμφωνώντας ότι θα είναι περισσότερο τεχνολογική.

"Το 47% δήλωσε ότι η ζωή θα είναι χειρότερη για τους περισσότερους ανθρώπους. Δίνοντας στο μέλλον το βάρος της σημερινής πραγματικότητας, προέβλεψαν ότι θα έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες, η μαζική επιτήρηση για λόγους ασφαλείας, οι ανελευθερίες, ο αυταρχισμός, αλλά και το ψηφιακό έγκλημα, η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση, η ψηφιακή προπαγάνδα, η κοινωνική πόλωση, η ρητορική μίσους, οι διενέξεις κρατών" αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Το δεύτερο κείμενο αναφέρεται στις προσδοκίες των νέων για το μέλλον.

Πρόκειται διασκευή κειμένου από ρεπορτάζ με δηλώσεις τελειοφοίτων στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, στις 23 Μαΐου 2021.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ