Follow us

Ρυζόγαλο με μαστίχα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όλα τα μυστικά για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο.

Ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα | Η συνταγή της Αργυρώς argiro.gr

Το ρυζόγαλο με τη μαστίχα και την κανέλα έχει γεύση συγκλονιστική. Το σερβίρω σαν επιδόρπιο στο εστιατόριο, σαν πρωινό στο ξενοδοχείο, το φτιάχνω στο σπίτι για την οικογένειά μου όταν μου ζητούν ένα γρήγορο γλυκό και, φυσικά, κρατάω πάντα το υπόλοιπο της κατσαρόλας -αυτό που "πιάνει" κάτω κάτω και καραμελώνει- για τον εαυτό μου! Παλιά αγαπημένη συνήθεια

Υλικά Συνταγής

  • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Το ρυζόγαλο μπορούμε να το φάμε και για πρωινό και για βραδινό! Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο

  • βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
  • Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.

Μυστικά για τέλειο ρυζόγαλο

  • Όλο το μυστικό είναι να βγει με κρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό. Γι’ αυτό, την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.
  • Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.
  • Μια πρέζα αλάτι απογειώνει τη γεύση του και τονίζει τα αρώματα της μαστίχας και της κανέλας.
  • Γίνεται με ό,τι γάλα σας αρέσει, ζωϊκό ή φυτικό.
  • Το ρυζόγαλο σηκώνει πολλές παραλλαγές και είναι ένα γλυκό για όλο το χρόνο.
  • Αν θέλετε ρυζόγαλο με σοκολάτα, μπορείτε να βάλετε 150 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα αφού αποσύρετε από την φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Το χειμώνα το συνδυάζουμε με γλυκό του κουταλιού, για παράδειγμα με βύσσινο ή με κυδώνι.
  • Την άνοιξη το σερβίρουμε με ψιλοκομμένες φράουλες.
  • Το καλοκαίρι μας δροσίζει παγωμένο με μπόλικη κανέλα.
  • Το φθινόπωρο το απολαμβάνουμε αχνιστό με καραμελωμένα μήλα και κανέλα.
  • Δοκιμάστε να φτιάξετε και τη φανταστική παραλλαγή για vegan ρυζόγαλο με κινόα, χωρίς ζάχαρη, με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
  • Εκτός από το ρυζόγαλο με μαστίχα, φτιάξτε και την παρακάτω πανεύκολη κλασική συνταγή

Πηγή: Argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ