Follow us

5 λαχταριστές ιδέες για το πρωινό των παιδιών

Ιδέες και συνταγές για ένα πλούσιο, πλήρες, υγιεινό, νόστιμο και γρήγορο πρωινό.

kids eating breakfast iStock

Ως γονείς ξέρουμε καλά ότι το πρωινό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ειδικότερα στην περίοδο της ανάπτυξης του παιδιού. Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά που τρώνε ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερη συγκέντρωση, 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, αλλά και μια συνολικά πιο ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά.

Τι γίνεται, όμως, όλες εκείνες τις φορές που εμείς δεν έχουμε αρκετό χρόνο, το παιδί δεν θέλει να φάει πρωινό, αρνείται να δοκιμάσει νέες γεύσεις ή απλά στερέψαμε από ιδέες και έμπνευση; Όλοι έχουμε περάσει από αυτήν τη φάση -γιατί φάση είναι και θα περάσει- και σχεδόν όλοι οι γονείς αναζητούμε καθημερινά ιδέες και συνταγές για ένα πλούσιο, πλήρες, υγιεινό, νόστιμο και γρήγορο πρωινό.

Ιδέες που να ξεφεύγουν λίγο από τα συνηθισμένα. Ιδέες που γίνονται σε 10-15 λεπτά, γιατί ο χρόνος μας είναι δυστυχώς περιορισμένος… Ιδέες που εμπεριέχουν μια νέα γεύση – πάντα πλάι στην αγαπημένη τους. Κυρίως, όμως, ιδέες που να έχουν όλα τα θρεπτικά συσταστικά που χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξή τους και την απαιτητική τους καθημερινότητα τώρα που επέστρεψαν και πάλι στο σχολείο!

Ακολουθούν 5 λαχταριστές ιδέες για το πρωινό των παιδιών για να αντλήσετε λίγη έμπνευση!

1. Smoothie με αβοκάντο

Τώρα που οι ζεστές μέρες είναι μια ανάσα μακριά, τα παιδιά αποζητούν κάτι δροσιστικό και νόστιμο. Μια καλή ιδέα για ένα πλούσιο και πλήρες πρωινό είναι τα smoothies. Για ένα γρήγορο και υγιεινό smoothie θα χρειαστείτε ½ αβοκάντο, 1 μπανάνα, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 2 κουταλιές της σούπας Caotonic. Η εκτέλεση είναι απλή. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά -καλό είναι η μπανάνα να είναι από το ψυγείο και δροσερή- και αρχίζουμε να χτυπάμε. Αν στο τέλος το smoothie σας είναι αρκετά πηχτό και θέλετε μια πιο αραιή υφή, προσθέστε λίγο γάλα ακόμη και χτυπήστε ξανά!

Δες τις άλλες 4 ιδέες στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ