Follow us

Ο Τάκης Ζαχαράτος πιάνει την πένα και μας καθηλώνει με το πρώτο του βιβλίο

Εσύ τι θα έκανες για μια "Πάστα Σεράνο";

MissBloom TEAM
Τάκης Ζαχαράτος

Γίνεται κάποιος που γνωρίζουμε πολλά χρόνια μέσω της καλλιτεχνικής του πορείας, όπως ο Τάκης Ζαχαράτος, να μας "ξανασυστηθεί" με μια διαφορετική ιδιότητα; Όταν μιλάμε για μια δημιουργική και πολύπλευρη προσωπικότητα σαν τη δική του, η απάντηση είναι σίγουρα καταφατική.

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν, αποφάσισε να μας συγκινήσει, καθώς πέρα από τις θεατρικές του εμφανίσεις, θα δούμε και το πρώτο του βήμα στον χώρο της λογοτεχνίας. Το νέο του βιβλίο με τίτλο "Πάστα Σεράνο" αναμένεται να συνεπάρει το αναγνωστικό κοινό, που θα τον γνωρίσει αυτή τη φορά και ως συγγραφέα. Πρόκειται για μια λογοτεχνική γραφή που γεννά εικόνες, μαγεύει και ταξιδεύει, αποτελώντας μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για το βιβλιοφάγο κοινό.

Ο Τάκης Ζαχαράτος πιάνει την πένα και μας καθηλώνει με το πρώτο του βιβλίο

Πώς ξεκίνησαν όλα

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο ίδιος ο συγγραφέας, πρόκειται για μια ιστορία που είχε εδώ και 15 χρόνια στο μυαλό του και τώρα βρήκε την ευκαιρία να αποτυπώσει στο χαρτί. Όπως πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας ανακάλυψαν νέες πτυχές του εαυτού τους, τους μήνες του lockdown, η καραντίνα ήταν αυτή που του προσέφερε το απαραίτητο κινητήριο έναυσμα για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη συγγραφή.

Από πού εμπνεύστηκε

Αντλώντας έμπνευση από την αγάπη που τρέφει για τα παιδιά, αλλά και από την στενοχώρια και τη δυσαρέσκεια που νιώθει για τη βία που βιώνουμε και μας περιβάλλει, ο Τάκης Ζαχαράτος στέλνει με τον δημιουργικό αυτό τρόπο το δικό του μήνυμα. Ακόμη, η ενδοοικογενειακή βία που πολλοί έχουν υποστεί χωρίς να καταφέρουν τελικά να αντισταθούν και η επιτακτική πλέον ανάγκη να σταματήσει να υφίσταται κάθε μορφή βίας και η προέλευση αυτής, τον εμπνέουν να μιλήσει και να εκφράσει τις σκέψεις του μέσα από το βιβλίο του για την κακοποίηση. Γιατί δυστυχώς, αν και θα περιμέναμε φαινόμενα όπως τα παραπάνω στη σύχγρονη εποχή να έχουν εκλείψει, εξακολουθούν να μαστίζουν την κοινωνία μας.

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και σε όλους τους Γιακουμάκηδες που δεν μίλησαν, διαβάζει κανείς στην αρχή του βιβλίου - φράση που τον εισάγει και αμέσως στο πνεύμα του.

Γιατί όμως… "Πάστα Σεράνο";

"Γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τίτλος" μπορεί εύλογα να αναρωτηθείς, ενώ ανάλογες απορίες γεννά και το ιδιαίτερα έντονο εξώφυλλο. Η αλήθεια είναι πως λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε μια ακαταμάχητη πάστα Σεράνο. Αυτό όμως που για τους περισσότερους φαίνεται δεδομένο, για άλλους μπορεί να είναι… τα πάντα.

Μια ηλιαχτίδα ελπίδας…

Η "Πάστα Σεράνο" λοιπόν είναι έτοιμη να παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι ενσυναίσθησης, ικανό να τον κάνει να δει μέσα από τα μάτια των άλλων: Των ανθρώπων που βίωσαν καταστάσεις πέρα από τις δυνάμεις τους, που για χρόνια υπέστησαν κακοποιητικές συμπεριφορές, σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, αλλά σώπαιναν και δεν μιλούσαν.

Περιμένοντας καρτερικά κάτι να αλλάξει στην ανυπόφορη καθημερινότητά τους, αυτό που απεγνωσμένα έψαχναν ήταν μια σανίδα σωτηρίας, μια ηλιαχτίδα ελπίδας… σε μια βόλτα για μια πάστα Σεράνο.

Σε αυτή τη βόλτα εναπόθεταν υπομονετικά όλα τα όνειρά τους, πίσω από αυτή έκρυβαν όσα ονειρεύονταν να ζήσουν αλλά βίαια κάποιοι τους στερούσαν. Και όλα αυτά πριν επιστρέψουν και πάλι στην "κανονικότητα" της σιωπής, στον εφιάλτη από τον οποίο δεν μπορούν να γλιτώσουν.

Για αυτή λοιπόν τη βία μιλά το νέο βιβλίο του Τάκη Ζαχαράτου, αφιερωμένο σε όλους όσοι τη βίωσαν χωρίς να μπορούν τελικά να αντισταθούν και είδαν τον εαυτό τους σταδικά μέσα από αυτή να αλλάζει και να εξελίσσεται σε κάτι που τρομάζει πια και τους ίδιους. Η "Πάστα Σεράνο" είναι για τα θύματα αλλά και τους θύτες που δεν γνώριζαν καμία άλλη συμπεριφορά γιατί αυτό είχαν ζήσει.

Ο συγγραφέας λοιπόν αποφάσισε μέσα από το βιβλίο του να μοιραστεί μαζί μας τους θησαυρούς που του εμπιστεύτηκαν, με απώτερο σκοπό να δώσει φωνή σε όλες αυτές τις κακοποιημένες ψυχές.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα θύματα, αλλά και τους θύτες: Κακοποιημένοι είναι και όσοι ασκούν τη βία και τη μεταδίδουν, για αυτό και αναζητά τη "ρίζα του κακού". Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σαν χάδι σε όλους αυτούς που δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, φοβήθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, κακοποιήθηκαν. Είναι η αγκαλιά του συγγραφέα σε όλους αυτούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ