Follow us

Επανασυστήνεται το "Δίκτυο Γυναικών Πρεσβειρών Επιχειρηματικότητας"

Με στόχο να ενθαρρύνονται οι γυναίκες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και να γίνουν επιχειρηματίες.

business iStock

Επανασυστήνεται και ενεργοποιείται, εκ νέου, το "Δίκτυο Γυναικών Πρεσβειρών Επιχειρηματικότητας", μιας πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αυτό γνωστοποιείται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου με αφορμή τη διεξαγωγή του φόρουμ με θέμα "Impact of W20 in the lives of European Women - Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 με τη συνδιοργάνωση του ΣΕΓΕ και της Woman 20 (W20), της ομάδας εργασίας που αποτελεί την "γυναικεία φωνή" του G20.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο πρεσβειρών στοχεύει στην παρουσία επιτυχημένων επιχειρηματιών που θα συμμετέχουν σε εκστρατεία προβολής στη βάση ώστε να ενθαρρύνονται οι γυναίκες -συμπεριλαμβανομένων των γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και των σπουδαστριών- να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και να γίνουν επιχειρηματίες. "Οι γυναίκες της Ελλάδας αποκτούν φωνή στη Σύνοδο Κορυφής του G20. Μέσω του Forum W20. Ο λόγος ανήκει στις καθημερινές γυναίκες της χώρας που συμμετέχουν με την άποψή τους σε ανοιχτό διάλογο με τα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων", δήλωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου, Αποστολίνα Τσαλταμπάση. Η έναρξη της εκδήλωσης θα δοθεί με ομιλίες από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη και θα ακολουθήσει διάλογος μεταξύ των ευρωβουλευτών, Μαρίας Σπυράκη και Έλενας Κουντουρά, αναφορικά με θέματα ισότητας κατά τη διάρκεια του οποίου καθημερινές γυναίκες θα θέσουν τα ερωτήματά τους.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τοποθετήσεις ξένων εκπροσώπων της W20, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιταλία, την Τουρκία και τον Καναδά, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα των χωρών τους. "Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναλύσουμε την επιρροή της W20 σε διαφορετικά θέματα καθώς και να φτάσουμε όσο πιο μακριά το μήνυμα της ισότητας των φύλων και να μεγιστοποιήσουμε την επίδραση που θα έχει η διοργάνωση από έναν ελληνικό φορέα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια", προσθέτει η κυρία Τσαλταμπάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ