Follow us

4 σνακ για εκείνες τις στιγμές που το παιδί λέει, "μαμά, όχι πάλι τοστ!"

4 λαχταριστές ιδέες για σνακ που θα λατρέψετε οικογενειακώς.

kid eating iStock

Τα σνακ του παιδιού είναι το ίδιο σημαντικά με το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό και πολλές φορές δεν του δίνουμε τη βαρύτητα που χρειάζεται. Ίσως γιατί το μπερδεύουμε με τα "junk-food", που είναι φαγητά που αγοράζουμε έτοιμα και που δυστυχώς, καταναλώνονται την ώρα του σνακ.

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα σνακ είναι καλό να αντιμετωπίζονται ως μέρος της πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων και όχι σαν κάτι περιστασιακό, καθώς και αυτά τα γεύματα επιδρούν σημαντικά στην υγεία των παιδιών. Όταν ετοιμάζουμε στα παιδιά μας υγιεινά και νόστιμα σνακ την ώρα που το χρειάζονται (πρωί και ίσως απόγευμα ανάλογα με το πρόγραμμά τους) και στη σωστή, φυσικά, ποσότητα, τα βοηθάμε να έχουν καλύτερη υγεία και τους χαρίζουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες για όλη τους τη ζωή.

Και άλλωστε το ξέρουμε καλά: το να ετοιμάσουμε φαγητό στο παιδί μας είναι πράξη αγάπης, και αυτό από τα πρώτα λεπτά της ζωής του. Ταΐζοντας όμορφα το παιδί μας, το βοηθάμε να μεγαλώσει με υγεία.

Ωραία η θεωρία, τι γίνεται όμως στην πράξη όταν μας πιέζει η καθημερινότητα και έχουμε ξεμείνει από ιδέες; Τι μπορούμε να κάνουμε όταν το παιδί αναφωνεί "όχι πάλι τοστ, μαμά” κάθε φορά που του λέμε, "θα σου κάνω ένα τοστάκι”, προσπαθώντας να το εμπλουτίσουμε με διαφορετικά υλικά, έτσι για ποικιλία; Τι μπορούμε να φτιάξουμε για σνακ που να είναι ταυτόχρονα: υγιεινό, να μην αποτελεί πλήρες γεύμα, να αρέσει στο παιδί και να παρασκευάζεται γρήγορα καθώς ο χρόνος πάντα μας πιέζει;

Περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ