Follow us

"Η ληστεία του αιώνα" | Πώς βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες Πικάσο και Μοντριάν από την Πινακοθήκη μετά από δέκα χρόνια

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο πίνακες που είχαν κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη και συγκεκριμένα ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν. Στις 11:00 ανακοινώσεις από Μενδώνη και Χρυσοχοΐδη.

MissBloom TEAM
picaso

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο πίνακες που είχαν κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη και συγκεκριμένα ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν.

Τις λεπτομέρειες σε σχέση με την εξιχνίαση του μυστηρίου της κλοπής από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 δύο πολύτιμων πινάκων, του Πικάσο και του Μοντριάν αναμένεται να αποκαλύψουν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στις 11:00, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ένας Έλληνας 49 ετών έχει συλληφθεί από το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση της κλοπής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο 49χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά από συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια και προσήχθη στην ΓΑΔΑ, όπου ομολόγησε την συμμετοχή του στην κλοπή και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που έκρυβε τους δύο πίνακες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πίνακες βρέθηκαν στην Κερατέα σε σημείο μέσα σε ρεματιά συσκευασμένοι και προστατευμένοι για να μην υποστούν φθορές.

Ο δράστης δεν κατάφερε να τους πουλήσει στο εξωτερικό, καθώς πρόκειται για έργα που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να βρεθεί αγοραστής που δεν θα μπορούσε να τους εμφανίσει ποτέ.

Πρόκειται για τον πίνακα του Πικάσο "γυναικείο κεφάλι" που είχε φιλοτεχνηθεί το 1939 και το δώρισε ο μεγάλος ζωγράφος το 1949 στον ελληνικό λαό ως τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση κατά τη γερμανική κατοχή.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ