Follow us

Στις διακοπές, στην πόλη, στο σπίτι, στην παραλία | Βρήκαμε την καλύτερη παρέα για το φετινό καλοκαίρι

Καλοκαίρι θα πει μουσική. Μουσική θα πει συναισθήματα.

happy girl on the beach iStock

Καλοκαίρι για εμένα σημαίνει τρία κυρίως πράγματα: Θάλασσα και ατέλειωτες βουτιές μέχρι να γίνω "ένα" με το νερό και τα χείλη μου να τσούξουν από την αλμύρα, βραδιές με δροσερά cocktails και πολλά (αληθινά) γέλια με τους φίλους μου μέχρι να ξημερώσει και, φυσικά, μεθυστικές μελωδίες.

Sounds good

Μέχρι τώρα, κάθε καλοκαίρι της ζωής μου, κάθε καλοκαιρινός έρωτας και διακοπές, είναι χαραγμένα στη μνήμη μου συνοδευόμενα από κάποιο τραγούδι, σαν να έχω ταυτίσει ολόκληρη την εποχή με συγκεκριμένους στίχους και ρυθμό.

Κάθε καλοκαίρι έχει τη δική του (μουσική) ιστορία να διηγηθεί.

Τόσο στις διακοπές στο νησί, όσο και στην καθημερινότητά μου στην πόλη, φροντίζω πάντα με έναν τρόπο η μουσική να είναι μέρος κάθε στιγμής, είτε με πρωταγωνιστικό, δεσπόζοντα ρόλο (αν ήμουν μεγαλύτερη θα έλεγα "στη διαπασών"), είτε σαν να υπάρχει εκεί παρασκηνιακά, προσθέτοντας τον κατάλληλο πάντα ρυθμό.

Το νέο "Instagram it or it did't happen" είναι άραγε γεγονός;

Οι φίλοι μου συνηθίζουν να λένε "Αν δεν το πόσταρες, άραγε συνέβη ποτέ;" για κάθε ξεχωριστή στιγμή που βιώνουμε. Εγώ το έχω αναπροσαρμόσει σε "Αν παράλληλα δεν έπαιζε το αγαπημένο σου τραγούδι, άραγε συνέβη ποτέ;" και κάπως έτσι, τα καλοκαίρια μου είναι γεμάτα ήλιο, θάλασσα, αλμύρα, jazz και rock 'n' roll.

Στα πρόσφατά μου γενέθλια λοιπόν και λίγο πριν τις διακοπές μας στην αιώνια πόλη (Ρώμη σου ερχόμαστε), η αιώνια κολλητή μου, γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να μου πάρει και ομολογώ πως πρόκειται για ένα δώρο που θα μας συνδέει για πάντα. Κυρίως γιατί ξέρει πόσο σημαντικό ήταν για εμένα, κάνοντας την πιο σωστή επιλογή, την πιο κατάλληλη στιγμή.

Ενθουσιάστηκα από την πρώτη στιγμή που άνοιξα το κουτί και συνειδητοποίησα περί τίνος πρόκειται, αλλά τίποτα δεν προμήνυε ακόμη ότι σύντομα θα γινόταν επέκταση του χεριού μου.

Έρωτας με την πρώτη ματιά, ενθουσιασμός με την πρώτη μελωδία

Και κάπως έτσι μπορώ τώρα να σου μιλήσω για το εξαιρετικά ευέλικτο ηχείο της Sonos, από το οποίο αυτή την στιγμή παίζει δυνατά το Bohemian Rhapsody. Ένα τραγούδι που έχω ακούσει ίσως περισσότερες από 1000 φορές στη ζωή μου (χειμώνες και καλοκαίρια, μόνη και με παρέα, με lockdown και χωρίς), αλλά πρώτη φορά ακούω με αυτόν τον τρόπο: Το ηχείο της Sonos παράγει απίστευτο ήχο για το μέγεθός του. Με πλούσιο και λεπτομερή ήχο, έχει την ευκρίνεια, το βάθος και την πληρότητα που θα περίμενε κανείς από ένα μεγαλύτερο ηχείο.

Στις διακοπές, στην πόλη, στο σπίτι, στην παραλία | Βρήκαμε την καλύτερη παρέα για το φετινό καλοκαίρι

Τα ακριβά ακούσματα, παίζουν από μικρά ηχεία, είναι το motto μου για το καλοκαίρι του 2021.

Κάπως έτσι, το Sonos Roam έχει πραγματικά τρομερή ευκολία εγκατάστασης και χειρισμού (ακόμη και για εμένα που χρειάζομαι εγχειρίδιο και για την καινούρια μου τοστιέρα), ενώ συνδυάζει την πρωτοποριακή καινοτομία με έναν ελαφρύ και ανθεκτικό σχεδιασμό υψηλής ποιότητας.

sonos

Και ενώ ενθουσιάστηκα εξ αρχής, ούτε η κολλητή μου περίμενε ότι το δώρο της θα κινδύνευε να την "αντικαταστήσει" τρόπον τινά, μιας και έχει εξελιχθεί στο καινούριο μου "αυτοκολλητάκι". Ήταν άλλωστε θέμα χρόνου, μιας και πρόκειται για εξαιρετικά έξυπνο φορητό ηχείο, που δε με περιορίζει με καμία απολύτως δέσμευση: Πλήρως συνδεδεμένο στο σύστημα Sonos μέσω WiFi όσο είμαι στο σπίτι και με αυτόματη εναλλαγή σε Bluetooth όσο βρίσκομαι εν κινήσει, είναι το νέο μου (καθόλου dirty) pleasure.

Με κομψό και διακριτικό σχήμα, ελαφριά και εργονομική σχεδίαση, ισχυρό, προσαρμόσιμο ήχο, προσεκτικά σχεδιασμένη ακουστική αρχιτεκτονική, εύκολη ρύθμιση, εύκολο έλεγχο, έξυπνες λειτουργίες, με βάρος κάτω από μισό κιλό, με ανθεκτικό σχεδιασμό: Αυτό είναι το Sonos Roam.

Πού με χάνεις, πού με βρίσκεις, ακούω μουσική

Lounge instrumental όταν ξυπνάω και πίνω τον πρωινό μου καφέ κοιτώντας τη θάλασσα από τη βεράντα, rock 'n' roll τα απογεύματα στην αυλή χορεύοντας μόνη μου σαν έφηβη, hip hop στο σπίτι της φίλης μου (φυσικά το παίρνω και εκεί) χορεύοντας μαζί της στο μπαλκόνι όπως όταν κάναμε την πρώτη μας "μεγάλη έξοδο" σε club. Το νέο μου motto είναι "Roam on the road", γιατί το παίρνω κυριολεκτικά παντού!

sonus

Ας περάσουμε στις μουσικές λεπτομέρειες ή αλλιώς inside info για όλους τους λάτρεις της καλής μουσικής και της τεχνολογίας

Η δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης WiFi και Bluetooth καθιστά την εμπειρία streaming πολύ απλή και εύκολη. Όταν είμαι στο σπίτι, το Roam συνδέεται στο σύστημά μου και κάνει stream μέσω WiFi και όταν φεύγω αλλάζει διαισθητικά σε Bluetooth και επανασυνδέεται αυτόματα με το κινητό μου. Να συνεχίσω ή μοιάζει ήδη πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Sound Swap

Με την ολοκαίνουργια λειτουργία "Sound Swap" (Ανταλλαγή Ήχου), κρατώντας παρατεταμένα πατημένο το κουμπί Αναπαραγωγής/Παύσης στο ηχείο, μεταφέρω τη μουσική στο πλησιέστερο ηχείο του συστήματος, οπότε είναι πανεύκολη η μεταφορά μουσικής μεταξύ των δωματίων.

Εφαρμογή Sonos

Ακόμη, μέσω της εφαρμογής Sonos, η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα ξεκλειδώνει και το streaming μέσω Bluetooth για ολόκληρο το σύστημα και έτσι μπορώ να ομαδοποιήσω όποια από τα ηχεία Sonos θέλω στο Roam κατά το streaming μέσω Bluetooth.

Το Roam λειτουργεί με δεκάδες υπηρεσίες streaming, όπως το Sonos Radio, ενώ ελέγχεται εύκολα με την εφαρμογή Sonos, τη φωνή μου από Amazon Alexa, Google Assistant και Apple AirPlay 2 ή απευθείας από την εφαρμογή υπηρεσίας μουσικής.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι πλέον διαθέσιμο το αυτόματο Trueplay για streaming και μέσω Bluetooth και μέσω Wi-Fi, πράγμα που μεταφράζεται σε βέλτιστη εμπειρία ακρόασης σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Επειδή η κολλητή μου γνωρίζει ότι είμαι ένας "black is my happy colour" τύπος, μου πήρε το ηχείο σε shadow μαύρο, αλλά διατίθεται και σε lunar λευκό.

Monaco_Shadow_Black
Monaco_Shadow_Black-Product
Monaco_Shadow_Black-Product
Monaco_Lunar_White
Monaco_Lunar_White
Monaco_Lunar_White_

Κομψό ναι, εύθραυστο όχι

Αν είσαι και εσύ η προσωποποίηση της αγαρμποσύνης όπως εγώ, μπορείς να επενδύσεις στο Sonos Roam καθώς εκτός του ότι είναι ανθεκτικό στη σκόνη και πλήρως αδιάβροχο με μια αυστηρά δοκιμασμένη βαθμολογία IP67, διαθέτει καπάκια και πλήκτρα σιλικόνης για προστασία από πτώση ή πρόσκρουση.

Ακόμη, με μια μόνο φόρτιση, είναι έτοιμο για συνεχή αναπαραγωγή έως και 10 ώρες, ενώ η μπαταρία του έχει διάρκεια ζωής έως και 10 ημέρες, όταν δεν χρησιμοποιείται, χάρης στο ότι μπαίνει σε λειτουργία ύπνωσης για να εξοικονομήσει ενέργεια.

Μπορείς να το φορτίσεις

  • Με έναν προσαρμοσμένο μαγνητικό ασύρματο φορτιστή, ο οποίος πωλείται ξεχωριστά από τη Sonos
  • Με έναν οποιοδήποτε ασύρματο φορτιστή Qi
  • Στο καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται στη συσκευασία
sonos

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό προτέρημα του είναι η συσκευασία του, που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, με μια δομή κατασκευασμένη από χαρτί 100% βιώσιμης προέλευσης, που ελαχιστοποιεί τη χρήση μελανιών και δεν περιλαμβάνει πλαστικά μιας χρήσης.

Μπορεί εμένα να μου το πήρε δώρο η αθεράπευτα ρομαντική κολλητή μου, που ξέρει ακριβώς τις προτιμήσεις μου, αλλά το σίγουρο είναι πως αν δεν με "προλάβαινε", θα το έκανα εγώ δώρο στον εαυτό μου.

Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην ακούς καλή μουσική.

Οπότε, αν θέλεις να το κάνεις δικό σου, δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσεις ένα ηχείο Sonos Roam σε χρώμα Lunar White!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ