Η πιο εύκολη συνταγή για τούρτα βερίκοκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ανάλαφρη και δροσιστική τούρτα βερίκοκο – το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ τραπέζι.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Υλικά Συνταγής

  • 1-1½ πακέτο σαβουαγιάρ
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 800 γραμ. γάλα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο
  • 1 κομπόστα βερίκοκο
  • 1 φάκελο έτοιμη σαντιγί σε σκόνη

Εκτέλεση

Για την τούρτα βερίκοκο, στραγγίζουμε πρώτα την κομπόστα βερίκοκο. Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι (100 γραμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ. Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ για την τούρτα βερίκοκο.

Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα. Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμ. γάλα ή ετοιμάζουμε ανάλογη ποσότητα κρέμας ζαχαροπλαστικής.

Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή: Argiro.gr