Follow us

Θρήνος στην Ιταλία: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά

Η Ραφαέλα Καρά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών

MissBloom TEAM
Raffaella Carrà Splash News / Ideal Image

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά που είχε αγαπηθεί από το μουσικό κοινό και στην Ελλάδα.

Η Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ τα τραγούδια της έκαναν τον γύρο του κόσμου με ορισμένες επιτυχίες της να παίζονται στα ραδιόφωνα και τα κλαμπ ακόμα και σήμερα.

Στις 18 Ιουνίου είχε γενέθλια και τα είχε γιορτάσει με φίλους και γνωστούς. Δύο εβδομάδες αργότερα, η θρυλική τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή.

Ποια ήταν η Ραφαέλα Καρά

Η Ιταλίδα σταρ, γεννήθηκε σύμφωνα με τη Wikipedia στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι "Tuca Tuca", σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το "Tanti Auguri" (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο "Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur"), το "A far l'amore comincia tu" (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο "Do It, Do It Again").

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan's Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ. To 1969-1970 γνωρίζει την πραγματική τηλεοπτική επιτυχία με το show "Io Agata e tu" (με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), όπου η Καρά λανσάρει ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgirl.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους τη βρίσκει στο πλάι του Corrado στο Canzonissima όπου προκαλεί σκάνδαλο με τον ακάλυπτο ομφαλό της ενόσω τραγουδάει για τους τίτλους της εκπομπής, την επιτυχία "Ma che musica maestro"! Την επόμενη χρονιά ξανά στο Canzonissima, λανσάρει το περιφημο "tuca" και τραγουδαει το "Chissà se va". Τη δεκαετία του 70 γίνεται γνωστή και στην Ισπανία, και η επιτυχία των τραγουδιών της κάνει την Ισπανική τηλεόραση TVE να της προσφέρει μια ολόδική της εκπομπή "Η ώρα Raffaella".

Πηγή : thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ