Follow us

Ανάλυσέ το | Τα σημάδια που προμηνύουν το τέλος της σχέσης

-Γράφει, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη.

couple iStock

Πολλοί από τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλώ, μου περιγράφουν τη δυσκολία που είχαν ή έχουν, να τερματίσουν μια σχέση που έχει τελειώσει. Ο τερματισμός μια ήδη τελειωμένης σχέσης, μπορεί να είναι επώδυνος, αλλά τελικά, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανακουφιστικός.

Υπάρχουν κάποια δείγματα τα οποία φανερώνουν πως το τέλος πλησιάζει. Και αν εάν δεν είναι το τέλος, ίσως πλησιάζει η στιγμή που θα χρειαστεί να παρθούν κάποιες αποφάσεις ως προς την πορεία της σχέσης. Ίσως φτάνει η ώρα να γίνουν οι συζητήσεις που τόσο καιρό αποφεύγονταν ή ίσως φτάνει η στιγμή να πάρει το ζευγάρι την πρωτοβουλία να επισκεφθεί ειδικό.

Τα σημάδια που χτυπούν το καμπανάκι του τέλους στη σχέση

Νιώθεις ότι δεν υπάρχει επικοινωνία

Μετά τη συζήτησή σας, αισθάνεσαι απογοήτευση, ενώ κατά τη διάρκειά της, νιώθεις άγχος και πίεση. Έτσι, αποφεύγεις σταδιακά να εκφράσεις ελεύθερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου, μια βασική προϋπόθεση για μια υγιή και ισορροπημένη σχέση.

Υπάρχει απάθεια για καβγάδες

Πλέον δεν έχεις διάθεση να μπεις στη διαδικασία συγκρούσεων. Η απάθεια είναι το συναίσθημα που σε κατακλύζει περισσότερο από τον θυμό.

Νιώθεις συνεχώς ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα

Ονειρεύεσαι το πώς θα μπορούσες να ξεφύγεις από αυτό που ζεις, από τη σχέση, από την καθημερινότητά σου. Έχεις τάσεις φυγής.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου ελεύθερο

Συχνά, μπορεί να φαντάζεσαι πως είσαι χωρίς σχέση και ίσως ενδόμυχα ζηλεύεις φίλες ή γνωστές σου που δεν έχουν σχέση. Νιώθεις πως η ζωή που ζουν δε δελεάζει και ότι θα ήθελες να τη ζεις και εσύ.

Αποφεύγει ο ένας τον άλλο

Συνειδητά ή υποσυνείδητα, δουλεύεις περισσότερες ώρες, προγραμματίζεις περισσότερες δραστηριότητες με τα παιδιά (εάν υπάρχουν) και επιδιώκεις να συναντιέσαι πιο συχνά με τους φίλους σου.

Δυσκολεύεσαι να φανταστείς τον εαυτό σου με τον σύντροφό σου στο μέλλον

Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, δεν βλέπεις τον σύντροφό σου μέσα σε αυτό. Αν φανταστείς το μέλλον μαζί του, μπορεί να αντιληφθείς ότι το συναίσθημα είναι άγχος και στεναχώρια, παρά ενθουσιασμός και χαρά.

Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης

Ενδόμυχα, δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τον σύντροφό σου σε κάποιους τομείς. Ωστόσο, ίσως έχεις συνηθίσει να ζεις στην αμφιβολία και αυτό σε κουράζει. Συνήθως το ζευγάρι που ζει μακροχρόνια στη σχέση που έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη, αναφέρει ότι δυσκολεύεται να βρει τον τρόπο να αναστραφεί η κατάσταση. Αυτό έχει σαν συνέπεια την συναισθηματική κόπωση και μοναξιά.

Όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό, το μοιράζεσαι με κάποιον άλλο

Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο θα μοιραστείς κάτι σημαντικό, δεν είναι ο σύντροφός σου, αλλά κάποιος άλλος.

Επαναλαμβάνεται και οι δύο τα λεγόμενά σας

Ο λόγος που επαναλαμβάνεστε, είναι γιατί ο ένας δεν δίνει την πρέπουσα σημασία και προσοχή στα λεγόμενα του άλλου.

Νιώθεις μοναξιά

Νιώθεις μοναξια, ειδικά όταν είσαι μαζί με τον σύντροφό σου. Αυτό είναι συνέπεια της έλλειψης ανοιχτής και ειλικρινούς επικοινωνίας.

Η σεξουαλική σας ζωή έχει αλλάξει και νιώθεις ότι κάτι σου λείπει

Συνήθως η σωματική επαφή δεν υπάρχει ή υπάρχει σε μη ικανοποιητική για τους δυο συχνότητα.

Συμφωνείτε αναγκαστικά

Επειδή έχεις χάσει την πίστη σου στην επικοινωνία σας, μπορεί να συμφωνείς με τον σύντροφό σου, απλά για να τελειώσει η συζήτηση.

Νιώθεις ότι δεν έχεις διάθεση

Μπορεί η κακή ποιότητα της σχέσης σου να επηρεάσει γενικά τη διάθεσή σου. Έτσι μπορεί να νιώθεις πως έχεις χάσει τον εαυτό σου ή ότι δεν έχεις πλέον να κάνεις όλα όσα έκανες στο παρελθόν (χόμπι, δραστηριότητες, συναναστροφές κοκ)

Η ιδέα του χωρισμού σού φαίνεται δελεαστική

Πλέον η ιδέα του χωρισμού σου δημιουργεί αίσθημα ανακούφισης και απελευθέρωσης.

Δεν ξέρεις εάν στ’ αλήθεια υπάρχει αγάπη

Πλέον έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αναρωτιέται εάν υπάρχει αγάπη, τι είναι η αγάπη και ακόμη να νιώθει ενοχές που δεν νιώθει αγάπη.

Όλα τα παραπάνω είναι ηχηρά σημάδια επανεξέτασης της σχέσης. Ωστόσο, η πραγματική θέληση και η αποφασιστικότητα και από τις δυο πλευρές, έχω δει να αλλάζει τα δεδομένα και την ποιότητα της σχέσης. Το πρώτο βήμα είναι και ειλικρινής συζήτηση και ίσως η κοινή απόφαση να παρθεί βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Να είσαι καλά!

Σ.

Ιnstagram: sandy_koutsostamati

Twitter: S_Koutsostamati

Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ