Follow us

Νέο σπίτι, νέα όνειρα | Το μέρος που βρήκα όλα όσα χρειάζομαι

Όταν συνειδητοποιείς πως μια καλύτερη καθημερινότητα στο σπίτι είναι "πιο κοντά" απ’ ότι φανταζόσουν.

IKEA

Μία απόφαση που είχα πάρει για το 2021 ήταν να φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου. Ξεκινώντας να καταγράφω όσα βελτιώνουν πραγματικά την ψυχολογία μου, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό είναι το να βρίσκομαι σε έναν χώρο που πραγματικά με εκφράζει και εξυπηρετεί τις ανάγκες μου: Έναν χώρο που εμπνεύστηκα, διαμόρφωσα και δημιούργησα εγώ, ακριβώς όπως τον ήθελα.

Ειδικά μέσα στο 2020 η ανάγκη μου αυτή είχε γίνει πιο έντονη και επιτακτική. Το σπίτι μου έγινε πια το γραφείο μου, το γυμναστήριό μου, ακόμη και ο χώρος διασκέδασής μου, οπότε η ανάγκη να ανανεώσω την καθημερινότητά μου ήταν αναπόφευκτο να γεννηθεί.

Home sweet home

Και ενώ "άδειασα" πια το σπίτι, ξεκίνησα να "γεμίζω" το μυαλό μου με ιδέες και εικόνες διακόσμησης και κάθε λογής έμπνευση. Καθώς η ιδέα του να τρέχω από κατάστημα σε κατάστημα και να αναζητώ νέα έπιπλα και λύσεις για κάθε δωμάτιο δεν ήταν και η πιο δελεαστική, ενθουσιάστηκα όταν έμαθα για το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Πειραιά, τη γειτονιά μου, που με όλα αυτά που προσφέρει ακούγεται πράγματι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αλλά είναι.

Νέο σπίτι, νέα όνειρα | Το μέρος που βρήκα όλα όσα χρειάζομαι
IKEA

"Η ΙΚΕΑ έρχεται πιο κοντά σου"

Το πρώτο κατάστημα "νέας γενιάς" ΙΚΕΑ που άνοιξε τις πόρτες του, συγκεντρώνει όλα όσα θα μπορούσα να ζητήσω: είναι κυριολεκτικά "δίπλα μου", εύκολα προσβάσιμο σε λίγα μόλις λεπτά, με εξαιρετική διαρρύθμιση για να μπορώ να βρω αμέσως αυτό που ψάχνω και με νέα, ακόμη πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά για άμεση εξυπηρέτηση! Κάπως έτσι η ΙΚΕΑ κατάφερε να μετατρέψει ένα απαιτητικό πρότζεκτ – αυτό της διακόσμησης σπιτιού - σε μια μοναδική αγοραστική εμπειρία που συνδυάζει τα πάντα: αγορές, βόλτα, φαγητό με θέα στο εστιατόριο του 2ου ορόφου και ευκαιρία για έξοδο.

IKEA

IKEA

Όσοι το επισκεφθείτε θα εκπλαγείτε ευχάριστα, όπως εγώ, καθώς δε μοιάζει καθόλου με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε ένα κλασικό κατάστημα ΙΚΕΑ. Το νέο κατάστημα στεγάζεται στο ιστορικό, νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο, "Μέγαρο Πολίτου", που βρίσκεται δίπλα στην αγορά και το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κτήριο, με μεγάλες και άκρως απολαυστικές βιτρίνες περιμετρικά, και έναν εσωτερικό χώρο που συνδυάζει αρμονικά το παλιό με το νέο. Μάλιστα, περνώντας το κατώφλι της εισόδου μπορείτε να δείτε το μοναδικό ψηφιδωτό στο πάτωμα, το οποίο έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο, καθώς αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του χώρου.

IKEA

"Νέας γενιάς" παράδεισος

Η έναρξη των αγορών μου με βρήκε στο ισόγειο να περιπλανιέμαι σαν κάποια που αντίκρυσε ξαφνικά μία όαση, καθώς δεν περίμενα να βρω όλα όσα ήθελα μαζεμένα στο ίδιο μέρος, μόλις μια "ανάσα" μακριά από το σπίτι μου. Περιηγήθηκα εύκολα, ανακαλύπτοντας νέα αλλά και διαχρονικά αγαπημένα είδη οικιακού εξοπλισμού και διακόσμησης, καθώς και το Take- Away Café του καταστήματος - γιατί χωρίς καφέ δεν ψώνισε ποτέ κανείς.

Το κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., έχει τρεις ορόφους, οπότε χωρίς να χάσω άλλον χρόνο πέρασα και στον επόμενο για να συνεχίσω να βλέπω περιχαρής όλα όσα σε λίγο θα διαμόρφωναν το σπίτι των ονείρων μου. Εκεί αντικρύσαμε τον πιο inspiring Eκθεσιακό Xώρο που θα μπορούσα να ζητήσω, με ιδέες και προτάσεις για τη διαμόρφωση του σαλονιού, του γραφείου, της κουζίνας, της τραπεζαρίας και των υπνοδωματίων. Νιώθοντας ότι έχω σπαταλήσει άδικα μερικές ώρες από τη ζωή μου πριν έρθω αναζητώντας έμπνευση από σπίτια φίλων και άλλα, ξεκίνησα να σκέφτομαι ξανά νέες ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού, στις οποίες ευτυχώς βοήθησε το εξειδικευμένο και πολύ φιλικό προσωπικό της ΙΚΕΑ.

IKEA

We did it

Εξαιρετικά χαρούμενη και ανακουφισμένη για το γεγονός ότι όλα τελικά ήταν πολύ πιο εύκολα, άκοπα και γρήγορα από όσο είχα υπολογίσει, παράγγειλα όλα όσα ήθελα και ζήτησα να τα παραλάβω στο σπίτι μου. Μπορούσε να γίνει καθόλου καλύτερο;

Ναι. Γιατί στον δεύτερο όροφο που πήγα αμέσως μετά με την κολλητή μου φιλοξενείται το Εστιατόριο ΙΚΕΑ, που θα λειτουργήσει από 21 Ιουλίου, αλλά και η Γωνιά με τις Σουηδικές Γεύσεις και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό: Κεφτεδάκια. Αφού προμηθευτήκαμε, τα νέα αγαπημένα μας φυτικά κεφτεδάκια, απολαύσαμε μαζί ένα τέλειο παγωμένο ρόφημα από το Take-Away Café και κάπως έτσι τελείωσε η μέρα μας εκεί, δίνοντας όμως ραντεβού για την επόμενη επίσκεψή μας στο κατάστημα - αυτή τη φορά για να ψωνίσει η φίλη μου. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γεννηθεί αυθόρμητα η σκέψη και στις δύο, αφού αποτελεί ιδανική ευκαιρία όχι απαραίτητα για να κάνει κάποιος ανακαίνιση, αλλά και για να δει όλη αυτή την τεράστια γκάμα προϊόντων που συνεχώς ανανεώνονται. Έτσι, αν έχεις καλή παρέα, μία επίσκεψη στο νέο κατάστημα ΙΚΕΑ δεν είναι ποτέ βαρετή, καθώς σίγουρα θα υπάρχουν καινούρια πράγματα να εξερευνήσεις.

IKEA
IKEA

Τα πάντα είναι εφικτά

Εν τέλει, αυτό που συνειδητοποίησα είναι πως όλα μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα από όσο ίσως να μας φαντάζουν στην αρχή, όταν ακόμη δεν έχουμε προσπαθήσει να τα υλοποιήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρουμε απόφαση.

Για παράδειγμα, αν εγώ δεν είχα επισκεφθεί το κατάστημα "νέας γενιάς" ΙΚΕΑ στον Πειραιά, δεν θα είχα καταλάβει ποτέ όχι μόνο πόσο εύκολη, αλλά και ευχάριστη, μπορεί να γίνει μια ανακαίνιση σπιτιού. Η δικαιολογία της έλλειψης χρόνου δεν υπήρχε πια, αφού ήταν κυριολεκτικά δίπλα μου, και είχα στο πλευρό μου έμπειρο προσωπικό να μου λύνει κάθε απορία. Και το καλύτερο; Όλα αυτά στο τέλος μου "χτύπησαν"- στην κυριολεξία- την πόρτα, όταν τα παρέλαβα κατ’ οίκον.

IKEA

Και κάπως έτσι, το σπίτι μου είναι πιο "δικό μου" από ποτέ, χάρη στο πρώτο κατάστημα "νέας γενιάς" ΙΚΕΑ που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι.

IKEA
IKEA

www.ikea.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ