Follow us

Αυτό το καλοκαίρι το ζούμε αλά ιταλικά, και σου λέμε πώς να το κάνεις κι εσύ

Σε περίπτωση πού αναρωτιέσαι πώς θα βγει το #SummerInTheCity, συνέχισε να διαβάζεις, σου έχουμε καλοκαιρινές rituale italiano προτάσεις που θα σε εκπλήξουν!

woman italy iStock

Το καλοκαίρι είναι στο αποκορύφωμά του και αυτό βγαίνει στο instagram feed μας (να μην συζητήσω για το for you page του tik tok). Από τη μία οι καταγάλανες ακρογιαλιές, οι φουντωτές βουκαμβίλιες και τα δροσερά ποτά με φόντο το μπλε του Αιγαίου και από την άλλη οι πρώτες εικόνες κοντινών προορισμών στο εξωτερικό κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους στα social media, κάνοντας εμάς που έχουμε ξεμείνει πίσω στην πόλη να ψάχνουμε τρόπους να περάσουμε ωραία το λεγόμενο #SummerInTheCity.

Αν, λοιπόν, ανήκεις σε αυτούς που τους έχει λείψει ΠΟΛΥ ένα ταξίδι στο εξωτερικό και θα ήθελες να κάνεις τις βόλτες σου στα σοκάκια της Τραστεβέρε, να φας αυθεντική καρμπονάρα με χειροποίητο σπαγγέτι, να πιεις το aperitivo σου, να ζήσεις δηλαδή το απόλυτο rituale italiano, αντί να κάνεις βούτες στη χωριάτικη (fyi δεν κάνουμε διακρίσεις, τρώμε εξίσου με την ίδια αγάπη και τα δύο φαγητά), τότε συνέχιζε να διαβάζεις.

Ύστερα από μια φοβερά επιστημονική μελέτη (aka συζήτηση over drinks μετά τη δουλειά) καταλήξαμε στο ότι υπάρχει τρόπος να το ζήσεις ιταλικά και να περάσεις το καλοκαίρι σου σαν να είσαι στη Ρώμη, που λέει ο λόγος. Γιατί, τι της λείπει της Αθήνας; Αρχαία; Έχουμε! Σοκάκια; Έχουμε! Φανταστικές μακαρονάδες και πίτσες; Έχουμε! Το νούμερο ένα ιταλικό μη-αλκοολούχο aperitivo* που συνοδεύει ιδανικά τις βόλτες μας; Και από αυτό έχουμε! Το Crodino είναι μια πρόσφατη ανακάλυψή μας, ένα ποτό που έχουμε λατρέψει, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας που αλλάζει τους κανόνες στην κατανάλωση aperitivo. Όπως, δηλαδή δεν χρειάζεται να είσαι στην Ιταλία για να ζήσεις το καλοκαίρι σου αλά ιταλικά, έτσι δεν χρειάζεται απαραίτητα αλκοόλ στο ποτό σου για να ζήσεις την απόλυτη Aperitivo στιγμή.

Αφήνουμε αυτό εδώ, για να κάνεις εικόνα τι ποτάρα θα πίνεις ενώ θα το ζεις σαν μια άλλη Ιταλίδα από την Κυψέλη.

Έχοντας, λοιπόν, ως παραδοχή ότι δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψεις μέχρι την Ιταλία για να απολαύσεις μικρές rituale italiano στιγμές, προτείνουμε να διαβάσεις τις υπόλοιπες γραμμές αυτού του κειμένου αφού πατήσεις play εδώ.

Ο (ιταλικός) έρωτας ξεκινάει από το στομάχι

Φρέσκα ζυμαρικά που συνοδεύονται από μυρωδάτες σάλτσες, λεπτές και τραγανές ζύμες πίτσας, πλατώ με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και φοβερά απολαυστικό gelato. Το γευστικό ταξίδι στην Ιταλία δεν έχει έχει τελειωμό ΑΛΛΑ πώς θα σου φαινόταν, αν σου λέγαμε ότι μπορείς να ζήσεις ένα αντίστοιχο ταξίδι και στην Αθήνα; Είτε είσαι στο κέντρο, είτε όχι υπάρχουν πολλά αγαπημένα spots που μπορείς να απολαύσεις αυθεντικά ιταλικές γεύσεις.

Το σκηνικό έχει ως εξής- κάνεις τη βόλτα σου μετά τη δουλειά ή τα ψώνια και εντοπίζεις το τελευταίο τραπεζάκι σε μια καταπράσινη μικρή πλατεία που φωτίζεται με αυτά τα υπέροχα λαμπάκια. Το μαγικό αυτό σκηνικό έρχεται να ολοκληρώσει η συγκλονιστική μυρωδιά της φρεσκοψημένης πίτσας που υπάρχει στον αέρα. Προφανώς και κάθεσαι στο τραπέζι, παραγγέλνεις μια πίτσα με προσούτο, ντοματίνια, μπόλικη παρμεζάνα και φρέσκια ρόκα και ένα Crodino με πολύ πάγο και μια φέτα πορτοκάλι για να δροσιστείς. Σε περίπτωση που νομίζεις ότι παίζουμε με τον πόνο σου, θα θέλαμε να σου πούμε ότι αυτό ακριβώς μπορείς να το ζήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Πώς; Απλώς πηγαίνοντας π.χ. μέχρι το Flower στην Πλ. Μαβίλη.

Τσιν- τσιν!

Ωραία, τη μουσική που θα μας ταξιδέψει στα σοκάκια της Τραστεβέρε τη βρήκαμε, ιδέες για φαγητά που θα μας μεταφέρουν νοερά στις πιο όμορφες γωνιές της Ρώμης τις είπαμε, ποιο είναι όμως το ποτό που θα μας κάνει να αναφωνήσουμε τσιν-τσιν! με τους φίλους μας; Όπως θα έλεγαν και οι Ιταλοί, αλόοοορα, ήρθε η ώρα να μάθεις (και να δοκιμάσεις) και εσύ το Crodino!

Αυτό το καλοκαίρι το ζούμε αλά ιταλικά, και σου λέμε πώς να το κάνεις κι εσύ

Το aperitivo αυτό έρχεται απευθείας από την αγαπημένη μας γειτονική χώρα, έχει υπέροχη, πλούσια γεύση εσπεριδοειδών και βοτάνων και νότες πορτοκαλιού, σερβίρεται με μπόλικο πάγο (άρα μπορείς να κάνεις αυτό το ωραίο που κουνάς λίγο το ποτήρι και ακούς τα παγάκια να κάνουν γκλιν γκλιν) και η άκρως δροσιστική γεύση του, που είναι ταυτόχρονα γλυκιά και πικρή είναι ό,τι πρέπει να χαλαρώσεις το βράδυ με την παρέα σου, στο αγαπημένο σας bar.

Και κάπως έτσι, μαζί με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και υπέροχες γεύσεις μπορείς να ζήσεις και εσύ το δικό σου ‘Rituale Italiano’, την ιταλική ιεροτελεστία δηλαδή που δένει ακόμη περισσότερο την παρέα και μας φέρνει λίγη από τη μαγεία της Ιταλίας.

Ναι, αλλά τι φοράμε;

Νόμιζες ότι θα σε αφήσουμε έτσι, χωρίς στιλιστικά tips; Για μια φουλ, ολοκληρωμένη ‘Ιταλίδα από την Κυψέλη’ εμπειρία χρειάζεται και το ανάλογο outfit, το οποίο βεβαίως θα πρέπει να είναι σε λευκές ή γήινες αποχρώσεις, να είναι ανάλαφρο και αέρινο, να έχει ίσως και μικρές διακριτικές πουά ή floral λεπτομέρειες και να συνοδεύεται από αξεσουάρ σε επίσης απλές γραμμές- μια ψάθινη τσάντα πχ ή μια απλή χρυσή αλυσίδα στο λαιμό, αρκούν για να πετύχεις ένα κομψό αποτέλεσμα.

Σχετικά με το Crodino

"Γεννημένο" το 1965, πρόκειται για το νούμερο ένα μη-αλκοολούχο aperitivo στην Ιταλία*, είναι αυθεντικά Ιταλικό και δημιουργήθηκε σε μια μικρή πόλη στο βόρειο μέρος της χώρας από έναν ντόπιο επιχειρηματία και έναν βοτανολόγο. Αφού διερεύνησαν μαζί διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων, κατέληξαν στη δημιουργία αυτής της μοναδικής τελικής συνταγής, που δεν σου αφήνει περιθώρια να το αγνοήσεις.

Στη γείτονα χώρα αποτελεί πια μέρος της κουλτούρας τους, ενώ χάρη στην καινοτόμα και πρωτότυπη γεύση και συνταγή που έχει μείνει απαράλλαχτη, το Crodino έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά κάθε Ιταλού. Ε, να μην κερδίσει και στη δική μας; Μπορείς να το απολαύσεις σε επιλεγμένα bars σε όλη την Αθήνα.

*IRI Infoscan Census® and Beverage Wholesalers IRI, volume sales on Total Italy+Discount, Total Cash & Carry, Total Beverage Wholesalers, MAT 09/2020

Crodino

Crodino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ