Follow us

Καλοκαίρι θα πει αναμνήσεις και εμείς βρήκαμε πώς θα τις αποτυπώσεις με τον καλύτερο τρόπο

Για να τις ζεις ξανά και ξανά (και όλο τον χειμώνα).

nikon © Eugania Hanagnu

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρίσκω τον εαυτό μου εγκλωβισμένο ανάμεσα σε βομβαρδισμό πληροφοριών, τις οποίες θα μπορούσα εν συντομία να χωρίσω σε δύο κατηγορίες: Εκείνη όσων έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους και εκείνη όσων ετοιμάζονται να πάνε.

Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις

Οι της πρώτης κατηγορίας δεν σταματούν να μου μιλούν για το πόσο υπέροχα τα πέρασαν, περιγράφοντας με γλαφυρότητα κάθε γραφική γωνιά του νησιού που επισκέφθηκαν και δείχνοντάς μου φωτογραφίες και από το τελευταίο άκρως Instagram-ικό βοτσαλάκι της απόμερης παραλίας που τους έκλεψε την καρδιά.

Οι της δεύτερης αναφέρονται με τον ίδιο ενθουσιασμό σε όσα έχουν σκοπό να κάνουν και στα μέρη που θα δουν, ενώ έχουν εντοπίσει ήδη και τα φωτογραφικά spots στα οποία θα κάνουν τις δικές τους λήψεις (των φρονήμων τα παιδιά, πριν ταξιδέψουν τσεκάρουν το "κορυφαίες δημοσιεύσεις σε αυτή την τοποθεσία").

Όπως και να έχει όλοι ζουν για τις διακοπές τους, εκτός από εμένα. Ας μην παρεξηγηθώ- λατρεύω τις διακοπές στα υπέροχα ελληνικά νησιά, αλλά απολαμβάνω εξίσου και το καλοκαίρι στην πόλη. Όπως και να έχει, όπου κι αν είμαι, φροντίζω να περιτριγυρίζομαι από όμορφα μέρη, όμορφους ανθρώπους, όμορφες εικόνες. Πρόκειται για τις εικόνες που θα γίνουν οι μελλοντικές μου εμπειρίες και όσο καλύτερα τις "αιχμαλωτίσω" στο μυαλό μου, τόσο πιο παραστατικά θα τις αναβιώνω τις μοναχικές κρύες νύχτες του χειμώνα (όταν το μέσα μου "εκληπαρεί" για λίγη καλοκαιρινή ξεγνοιασιά").

Το θετικό με εμένα είναι ότι έχω μια άκρως φωτογραφική μνήμη, στην οποία αποτυπώνονται (με επιλεκτική μαεστρία θα έλεγα) όλες εκείνες οι εικόνες που εγώ θέλω να αποτυπωθούν. Έτσι, "αιχμαλωτίζω" τους φίλους μου να παίζουν κοκορομαχίες στη θάλασσα, να με βρέχουν σαν μικρά παιδιά ενώ έχω διευκρινίσει ότι "δεν θα βουτήξω τα μαλλιά μου σήμερα", να τρώμε παγωτά σε γεύσεις που ούτε είχαμε φανταστεί πως υπάρχουν, να γινόμαστε κάτασπροι στην προσπάθεια να βρούμε ποια είναι τελικά εκείνη η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειαζόμαστε και άλλα τέτοια ωραία.

Καλοκαίρι θα πει αναμνήσεις και εμείς βρήκαμε πώς θα τις αποτυπώσεις με τον καλύτερο τρόπο

Όση όμως φωτογραφική μνήμη και αν έχω, επειδή είμαι από τους ευλογημένους ανθρώπους που "πλημμυρίζουν" συχνά από τέτοιες πανέμορφες -άκρως καθημερινές- εικόνες, χρειαζόμουν και μια εξίσου καλή φωτογραφική μηχανή.

Κάθε καλοκαίρι έχει μια ιστορία.

Κάθε ιστορία είναι "άδεια" χωρίς εικόνες

Τις δικές μου λοιπόν τις αιχμαλώτισα με τη Nikon Z fc. Στη βαλίτσα μου, στην τσάντα θαλάσσης, στο βραδινό clutch...Όποια τσάντα μου κι αν ανοίξεις έχει μέσα αυτή τη φωτογραφική μηχανή (και αν δεν την έχει, θα είναι γιατί κρέμεται στον ηλιοκαμμένο ώμο μου) που συνδυάζει τη ρετρό σχεδίαση και πρωτοποριακή καινοτομία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να τραβήξεις το επόμενο "κλικ".

nikon

Οι λόγοι που η Nikon Z fc μου έκανε "κλικ"

Πέρα από την κομψή εμφάνιση, η νεότερη φωτογραφική μηχανή της Nikon είναι mirrorless, έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής και με βοηθά να εκφράσω κάθε αλλόκοτη καλλιτεχνική μου πλευρά χωρίς περιορισμούς.

Συνδυάζοντας στιλ και απόδοση, η Nikon Z fc πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η αγαπημένη της Generation Z

nikon

Είτε θέλεις οι φωτογραφίες σου στο Instagram να προσιδιάζουν σε αυτές της αγαπημένης σου Influencer είτε θες απλά να έχεις συγκεντρωμένες όλες τις αγαπημένες σου αναμνήσεις, η Nikon Z fc θα μετατρέψει τις καθημερινές σου στιγμές σε πανέμορφες εικόνες.

Δεν σου κρύβω ότι το γεγονός ότι από πίσω της κρύβεται η Nikon, λειτούργησε για εμένα σαν εγγύηση επιτυχημένης επιλογής: Η Z fc αντλεί από την κληρονομιά της Nikon και το αξεπέραστο ιστορικό των καινοτομιών της και πηγαίνει τις αναμνήσεις μου ένα βήμα παρά πέρα. Ή και πολλά.

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι έμπνευση για τη δημιουργία της αποτέλεσε η θρυλική Nikon FM2, η φωτογραφική μηχανή -ορόσημο, με φιλμ, που κυκλοφόρησε το 1982. Αποπνέοντας luxurious αίσθηση σε κάθε κλικ, το σώμα της Nikon Z fc έχει κορυφαίο φινίρισμα χάρη στο υψηλής ποιότητας υλικό με δερμάτινη υφή και γυαλιστερή μαύρη επίστρωση με το οποίο είναι καλυμμένο.

nikon

Είσαι αρχάρια και μέχρι τώρα οι selfies από το smartphones ήταν η μοναδική επαφή σου με τον κόσμο της φωτογραφίας;

Κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς οι απλοί αλλά εξαιρετικά εξελιγμένοι επιλογείς της μηχανής παρέχουν αίσθηση πλήρους ελέγχου των λήψεων ενώ κάνεις ανενόχλητη τους πειραματισμούς σου. Εγώ ομολογώ πως αρχάρια δεν ήμουν, αλλά το control freak που κρύβω μέσα μου πέταξε την σκούφια του με την εξέλιξη αυτή. Extra bonus: Κάθε επιλογέας έχει κατασκευαστεί από σκαλισμένο αλουμίνιο, οπότε μπορείς να νιώθεις τη χαρά της φωτογραφίας από τα άκρα των δαχτύλων σου.

Δεν θες να κυκλοφορείς σαν τουρίστας στην Ακρόπολη που μοιάζει να έχει μεταφέρει όλο το φωτογραφικό του studio στη χώρα μας;

Η Nikon Z fc έχει ιδανικό μέγεθος για να τη μεταφέρεις σε κάθε ταξίδι, βόλτα και καλοκαιρινή απόδραση χωρίς να σου γίνεται βάρος.

Θέλεις να φωτογραφίζεις το σκυλάκι σου πάνω στη βαλίτσα, δίπλα στη βαλίτσα, κάτω από τη βαλίτσα και σε κάθε άλλη πιθανή γωνιά γιατί είναι απλά το πιο γλυκό πλάσμα στη γη;

Oh well, με τη Nikon Z fc μπορείς να αποτυπώσεις και κάθε πιθανή μετάπτωση στη διάθεσή του, αφού διαθέτει αυτόματη λειτουργίας ανίχνευσης ματιών, γεγονός που την καθιστά ιδανική για πορτρέτα. Ακόμα και όταν το "μοντέλο" σου κινείται, το φωτογραφικό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. (Μπορώ να εγγυηθώ, έχοντας γεμίσει την κατηγορία #dogsofinstagram).

Το καλοκαίρι επιστρέφεις στο σπίτι μόνο για να κοιμηθείς, όλοι το ξέρουν αυτό

Οι εμπειρίες είναι εκεί έξω, κρυμμένες, φανερές και φανερά κρυμμένες στα πιο απίθανα μέρη. Αποφασισμένη να μην αφήσω ούτε μία περιπέτεια να πάει χαμένη αυτό το καλοκαίρι, η go - to τσάντα μου έχει πάντα μέσα τη Nikon Z fc, η οποία "δεν μασάει" από πάσης φύσεως αντιξοότητες.

Ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή στο σκοτάδι, εξακολουθεί να αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για τις Instagram worthy selfies που όλες αγαπάμε, χάρη στην πτυσσόμενη οθόνη της που μπορεί να περιστραφεί μπροστά, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τη λειτουργία αυτοφωτογράφισης στη φωτογραφική μηχανή.

Είσαι ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα και βαριέσαι τις κλισέ φωτογραφίες;

Το νέο μοντέλο της Nikon είναι εδώ για να εξερευνήσετε μαζί νέα φωτογραφικά μονοπάτια, καθώς έχει 20 επιλογές Creative Picture Control που προσφέρουν μοναδικές εκφράσεις. Μπορείς να επιλέξεις θέματα με διαφορετικές παραμέτρους, όπως απόχρωση, τόνοι και κορεσμός, να εκφράσεις μια ποικιλία από διαθέσεις και φυσικά να προσαρμόσεις τα εφέ στις προτιμήσεις σου.

Κορυφαία ευκρίνεια, λεπτομέρεια και καθαρότητα εικόνας τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, λήψεις με ταχύτητα έως 11 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ξεχωριστοί επιλογείς για τον έλεγχο της ταχύτητας κλείστρου, της αντιστάθμισης έκθεσης και της ευαισθησίας ISO, μηχανισμοί που ενεργοποιούνται με απίστευτη ακρίβεια και υψηλής ανάλυσης πτυσσόμενη οθόνη αφής...

Σημαίνουν Nikon Z fc

nikon

Αν είσαι Nikon junkie, σίγουρα σε ενδιαφέρει ότι παράλληλα με τη νέα φωτογραφική της μηχανή, κυκλοφορεί δύο νέους φακούς που συμπληρώνουν το κλασικό στιλ της, τους φακούς NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition και NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.

LAUNCH OFFER ή αλλιώς το πιο δροσερό δωράκι για τις διακοπές

Zfc_pre_offer_1080x1080.jpg

Από την Τετάρτη 28/07/2021 έως και την Πέμπτη 30/09/2021, μπορείς να επωφεληθείς από την προσφορά "LAUNCH OFFER” της ΝΙΚΟΝ με άμεση επιστροφή χρημάτων €100 σε αγορά της mirrorless φωτογραφικής μηχανής Z fc (body ή kit), σε επιλεγμένα καταστήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, δες εδώ: www.nikon.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ