Follow us

Τι ακριβώς σημαίνει να είσαι non-binary

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Jonathan Van Ness, το (ουδέτερο) Sam Smith και τα άλλα παιδιά που δεν χωρούν στο σχήμα άντρας-γυναίκα.

MissBloom TEAM
Demi Lovato Splash News/Ideal Image

Ο Jonathan Van Ness του Queer Eye και το τραγουδιστ@ Sam Smith έχουν δηλώσει ότι είναι non-binary. Τι σημαίνει, όμως, αυτό; Ο όρος non-binary ή genderqueer χρησιμοποιείται για να περιγράψει όσους, όσες και όσα έχουν μία ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρσενική ή θηλυκή. Μπορεί να αναφέρεται σε τρανς, σε άτομα με δύο ή περισσότερα φύλα, που δεν έχουν κανένα φύλο ή που το φύλο τους είναι ρευστό. Μπερδεύτηκες;

Τα πράγματα είναι απλά και θα τα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια μαζί με τον τρόπο που μπορείς να δείξεις την αναγνώριση και τον σεβασμό σου απέναντι στα non-binary άτομα.

Τι σημαίνει να είσαι non-binary;

Το να είσαι non-binary έχει να κάνει με την ταυτότητα του φύλου σου. Γενικά, μπορεί είτε να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου ως άντρα ή γυναίκα είτε να μην μπορείς να χωρέσεις σε αυτό το δυαδικό σχήμα γιατί δεν αισθάνεσαι ούτε άντρας ούτε γυναίκα ή και άντρας και γυναίκα. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις, μάλλον θα νιώθεις πιο άνετα με μία non-binary ταυτότητα φύλου.

Δες περισσότερα στο Esquire.com.gr

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ