Πατατοσαλάτα από την Αργυρώ | Η καλύτερη συνταγή για γρήγορη πατατοσαλάτα

Από τις πιο απλές και φανταστικές συνταγές, όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά για όλο τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η καλύτερη συνταγή για πατατοσαλάτα - φυσικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

Για την πατατοσαλάτα

  • 1 κιλό μέτριες πατάτες
  • 200 γραµ. καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο τριμμένο (190 γραμ.)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα τους)
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαγιονέζα light ή vegan μαγιονέζα
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • ψιλοκομμένο ή τριμμένο καρότο

Εκτέλεση

Για την εύκολη και απλή πατατοσαλατα από την Αργυρώ ξεκινάμε ως εξής:

Πλένουμε τις πατάτες. Βράζουμε τις πατάτες για 30 με 35 λεπτά με την φλούδα τους για να μαλακώσουν. Έτσι, η πατάτα θα κρατήσει όλη την γεύση και τη νοστιμιά της και δεν θα ρουφήξει περιττά υγρά. Αφού κρυώσουν λίγο αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.

Προσοχή δεν λιώνουμε τις πατάτες. Πρέπει να τις κρατήσουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε όσο ακόμα είναι ζεστές οι πατάτες με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι.

Όσο η πατάτα είναι ζεστή ρουφάει ότι υγρό πέσει επάνω της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ανακατεύουμε απαλά να μην λιώσουν οι ζεστές πατάτες. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε το καρότο. Όλη την διαφορά στην πατατοσαλάτα την κάνει το ωμό καρότο. Θα κρατήσουμε λίγο καρότο για να γαρνίρουμε στη πατατοσαλάτα μας

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το καρότο, το κρεμμύδι, τα βότανα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, τη μαγιονέζα κλπ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην πατατοσαλάτα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι. Διατηρούμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα καρότα ζουλιέν που κρατήσαμε στην αρχή. Απολαύστε τη δροσερή, με φρυγανισμένο ψωμί, κυρίως σαν συνοδεία πλάι σε κρέας ή στα πουλερικά σας, ή μέσα σε σάντουιτς.

Είναι από τις πιο απλές και φανταστικές συνταγές όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά όλο το χρόνο.

Επιπλέον μυστικά για την πιο νόστιμη πατατοσαλατα από την Αργυρώ

  • Ξεφλουδίστε την πατάτα και σπάστε την μέσα σε μπολ σε μεγάλες μπουκιές όσο είναι ακόμα ζεστή. Έτσι τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν περισσότερο από τη σάλτσα και η νοστιμιά της θα είναι απερίγραπτη.
  • Προσθέστε μπόλικα μυρωδικά. Άνηθος και μαϊντανός της ταιριάζουν πάρα πολύ στις σαλάτες σας. Αν έχετε σχοινόπρασο, ρίξτε μπόλικο, γιατί η πατάτα αγαπάει το σχοινόπρασο.
  • Κάπαρη ψιλοκομμένη, αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένη πιπεριά της ταιριάζουν επίσης πολύ.
  • Πολλές φορές, αντί για light μαγιονέζα χρησιμοποιώ τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο ή τη νηστίσιμη μαγιονέζα χωρίς αυγό.
  • Βάλτε την εύκολη πατατοσαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή. Αφήστε την να σταθεί μερικές ώρες, να αναδειχτούν όλες οι γεύσεις των υλικών που βάλατε σε αυτή την απλή αλλά μαγική συνταγή για πατατοσαλάτα από την Αργυρώ.
  • Όλη την διαφορά σε αυτή την απλή συνταγή για σαλάτα την κάνει το ωμό καρότο. Θα κρατήσουμε λίγο καρότο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη για να γαρνίρουμε την πατατοσαλάτα μας.
  • Πιάνουμε καρότα και τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Πλένουμε τις πατάτες.
  • Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους για να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσοχή δεν λιώνουμε τις πατάτες. Πρέπει να τις κρατήσουμε σε κομμάτια.
  • Περιχύνουμε όσο ακόμα είναι ζεστές οι πατάτες με το λάδι το λεμόνι και το ξύδι. Όσο η πατάτα είναι ζεστή ρουφάει ότι υγρό πέσει επάνω της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην πατατοσαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά να μην λιώσουν οι ζεστές πατάτες. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
  • Τότε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το καρότο το κρεμμύδι, τα βότανα, τη μαγιονέζα κλπ.
  • Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.
  • Διατηρούμε την πατατοσαλατα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα καρότα που κρατήσαμε στην αρχή.
  • Απολαύστε τη δροσερή, με φρυγανισμένο ψωμί, σαν συνοδεία πλάι σε κρέας ή πουλερικό, ή μέσα σε σάντουιτς. Είναι μια εύκολη και φανταστική συνταγή.

Επιπλέον μυστικά για την πιο νόστιμη & εύκολη πατατοσαλάτα από την Αργυρώ

  • Βράστε την πατάτα με τη φλούδα της. Έτσι, η πατάτα θα κρατήσει όλη την γεύση και τη νοστιμιά της και δεν θα ρουφήξει περιττά υγρά.
  • Όσο ακόμα οι πατάτες είναι ζεστές, περιχύστε τις με τα υγρά υλικά. Έτσι, θα ρουφήξουν λάδι, λεμόνι, ξύδι και θα γίνει πεντανόστιμη.
  • Ξεφλουδίστε την πατάτα και σπάστε την μέσα σε μπολ σε μεγάλες μπουκιές όσο είναι ακόμα ζεστή. Έτσι τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν περισσότερο από τη σάλτσα και η νοστιμιά θα είναι απερίγραπτη στην πατατοσαλατα.
  • Προσθέστε μπόλικα μυρωδικά. Άνηθος και μαϊντανός της ταιριάζουν πάρα πολύ. Αν έχετε σχοινόπρασο, ρίξτε μπόλικο, γιατί η πατάτα αγαπάει το σχοινόπρασο. Κάπαρη ψιλοκομμένη, αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένη πιπεριά της ταιριάζουν επίσης πολύ. Πολλές φορές, αντί για light μαγιονέζα χρησιμοποιώ τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο ή τη νηστίσιμη μαγιονέζα χωρίς αυγό.
  • Βάλτε την απλή πατατοσαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή. Αφήστε την να σταθεί μερικές ώρες, να αναδειχτούν όλες οι γεύσεις των υλικών που βάλατε σε αυτή την απλή αλλά μαγική συνταγή για πατατοσαλάτα.

Πηγή: Argiro.gr