Follow us

Barbie επιδημιολόγος | Γυναίκες των φυσικών επιστημών αποκτούν την δική τους κούκλα

Η Βarbie σε αυτόν τον κόσμο μπορεί να είναι ό,τι θέλει εκείνη να είναι. Αυτή την φορά παλεύει ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

barbie-cellulite

Kατά την διάρκεια της μακράς ύπαρξής της, η Βarbie έχει προσθέσει στο ενεργητικό της πάνω από 200 ρόλους-καριέρες. Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, εμπνευσμένη από γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους παλεύοντας σκληρά κατά του κορωνοϊού. Ποιά είναι λοιπόν η νέα Βarbie επιδημιολόγος;

Η συμβολή της ανοσιολόγου Σάρα Γκίλμπερτ στην σύσταση του εμβολίου της AstraZeneca ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Αυτός ο αγώνας ενέπνευσε τους κατασκευαστές της διάσημης κούκλας ώστε να φτιάξουν μία φιγούρα πάνω της. Στην αρχή η Δόκτωρ βρήκε την κίνηση αυτή "αρκετά περίεργη” αλλά κατανοεί πως υπάρχει ένας μεγαλύτερος σκοπός.

Αυτός ο αγώνας ενέπνευσε τους κατασκευαστές της διάσημης κούκλας ώστε να φτιάξουν μία φιγούρα πάνω της. Στην αρχή η Δόκτωρ βρήκε την κίνηση αυτή "αρκετά περίεργη” αλλά κατανοεί πως υπάρχει ένας μεγαλύτερος σκοπός.

"Θέλω πάρα πολύ να εμπνεύσω την επόμενη γενιά κοριτσιών ώστε να ασχοληθούν με τις φυσικές επιστήμες. Ελπίζω να δουν την barbie μου και να αναγνωρίσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι καριέρες των φυσικών επιστημών στο να βοηθάμε τον κόσμο γύρω μας” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάρα Γκίλμπερτ.

Παράλληλα, η κατασκευαστική εταιρεία της barbie, η Mattel, θέλοντας να τιμήσει ακόμα περισσότερο την γυναικεία δράση στον τομέα των φυσικών επιστημών, έδωσε στην barbie της Σάρα Γκίλμπερτ την δική της επιστημονική παρέα. Πέντε ακόμη γυναίκες του κλάδου λοιπόν απ' όλο τον κόσμο, απέκτησαν και εκείνες την δική τους κούκλα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Έιμι Σάλιβαν, την Όντρεϊ Κρούζ που εργάζονται στον κλάδο της υγείας, την Καναδέζα γιατρό Τσίκα Στέισι Όριγουα, την Βραζιλιάνα ερευνήτρια βιοϊατρικής Ζακλίν Ντε Ζούς, και την Αυστραλή γιατρό Κίρμπι Γουάιτ η οποία κατά την διάρκεια της πανδημίας δημιούργησε ανακυκλώσιμα ρούχα για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

Πηγή: womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ