Το Τόκιο έδωσε τη φλόγα στο Παρίσι | Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Πλάνα από την Τελετή Λήξης των πιο ιδιαίτερων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης "αποχαιρέτησε" τoυς 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες το Τόκιο, δίνοντας την "σκυτάλη" στη Γαλλία, καθώς οι επόμενοι θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες | Ασημένια η Εθνική Ομάδα Πόλο - Πάλεψε αλλά έχασε από τη Σερβία με 13-10 (βίντεο)

Υπό τις συνθήκες της πανδημίας του Covid-19 και με το ενδεχόμενο ακύρωσης ή αναβολής τους οποιαδήποτε στιγμή, πρόκειται ίσως για μια εκ των πιο ιδιαίτερων Ολυμπιάδων των σύγχρονων Αγώνων.

Το Τόκιο έδωσε τη φλόγα στο Παρίσι | Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Αυστηροί κανόνες και μέτρα προστασίας, πρωτοφανές πρωτόκολλο που έπρεπε να τηρηθεί, ασταμάτητα τεστ για τον κορονοϊό και αποστάσεις ασφαλείας ήταν μερικά από όσα επηρέασαν την ατμόσφαιρα και κατέστησαν τη διοργάνωσή τους διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Όπως ήταν φυσικό, η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν διανθισμένη από στοιχεία της Ιαπωνικής κουλτούρας και παράδοσης, από την οποία και ήταν εμπνευσμένη. Ακόμη και απουσία θεατών, η ιστορία της χώρας, οι καλλιτέχνες, μουσικοί και χορευτές, καθώς και τα σύγχρονα digital εφέ, έκαναν και αυτή την Τελετή Λήξης εντυπωσιακή, με τον δικό της ομολογουμένως τρόπο.

Η έπαρση της ελληνικής σημαίας

Με σημαιοφόρο τον Γιάννη Φουντούλη, η ελληνική αποστολή που φέτος κατέκτησε τέσσερα μετάλλια ( δύο χρυσά μετάλλια με τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία και τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, ασημένιο μετάλλιο για τους Έλληνες πολίστες και χάλκινο για τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους), εισήλθε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2024 και στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου με ημερομηνία ολοκλήρωσης την 11η Αυγούστου.