Follow us

Nirvana | Το διάσημο μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind μηνύει το συγκρότημα για παιδική πορνογραφία 30 χρόνια μετά

To μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία - Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά.

MissBloom TEAM
Nirvana Twitter

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου των Nirvana "Nevermind", το διάσημο... μωρό της πισίνας στο εξώφυλλο, μηνύει το συγκρότημα για παιδική πορνογραφία.

Το εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ απεικονίζει ένα γυμνό βρέφος μέσα σε μια πισίνα. Η εικόνα έχει γενικά γίνει κατανοητή ως δήλωση για τον καπιταλισμό, καθώς το μωρό προσπαθεί να πιάσει ένα αγκιστρωμένο δολάριο.

Ο 30χρονος σήμερα, Σπένσερ Έλντεν, που είχε φωτογραφηθεί σε ηλικία 4 μηνών για το εξώφυλλο του δίσκου, μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι η εικόνα ξεπερνάει τα όρια της παιδικής πορνογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι η προσθήκη χρημάτων στο πλάνο κάνει το μωρό να φαίνεται "εργαζόμενο στη βιομηχανία του σεξ".

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ούτε οι γονείς του και φυσικά ούτε ο ίδιος, έδωσαν την άδεια τους να φανούν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Ο 30χρονος ζητάει τουλάχιστον 150.000 δολάρια από καθέναν από τους εναγόμενους, στους οποίους περιλαμβανονται μταξύ άλλων πρώην μέλη των Nirvana, δισκογραφικές εταιρείες, καλλιτεχνικοί διευθυντές κλπ. Σημειώνεται ότι η οικογένεια του μωρού είχε λάβει τότε 200 δολάρια για τη βουτιά των 15 δευτερολέπτων στην πισίνα.

Σύμφωνα με την New York Post, o Σπένσερ Έλντεν επίσης αναφέρει ότι υπέστη "σοβαρή ζημιά" από το άλμπουμ "Nevermind" που σημείωσε τρελές πωλήσεις και ότι το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες "εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη σοκαριστική φύση της φωτογραφίας του για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους".

Επίσης, ο ενάγων -ο οποίος ήταν τεσσάρων μηνών κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας φωτογράφισης του 1991 – ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε "εμπορικές σεξουαλικές πράξεις" και πως το συγκρότημα πήρε πίσω την αρχική του υπόσχεση πως δεν θα φαίνονταν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Πηγή | TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ