Follow us

Still Summer | 8 λόγοι να πας διακοπές τον Σεπτέμβριο

Το μικρό καλοκαίρι που σε περιμένει για να ζήσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου.

MissBloom TEAM
Παξοί

Μην κρυβόμαστε, ο Σεπτέμβρης είναι καλοκαιρινός μήνας, όσο κι αν τον έχουμε επιφορτίσει με την αρχή της σχολικής χρονιάς, την επιστροφή στη δουλειά και την αρχή του χειμώνα. Μάλιστα είναι το μικρό καλοκαίρι που σε περιμένει για να ζήσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου. Ο κόσμος είναι όσος πρέπει, ο καιρός ιδανικός, τα νερά ζεστά, οι υπηρεσίες καλύτερες και οι τιμές πιο προσιτές. Μπορείς να κλείσεις εισιτήρια στη θέση που θέλεις για τον προορισμό που θέλεις, ακόμα και λίγες ώρες πριν ξεκινήσεις. Δες παρακάτω τους λόγους για να πας τώρα διακοπές, εμπνεύσου από τα διαθέσιμα δρομολόγια και κλείσε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Let’s Ferry.

1. Άδεια από τη δουλειά

Οι περισσότεροι συνάδελφοί σου θα θέλουν άδεια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οπότε οι ημερομηνίες τον Σεπτέμβρη είναι σχεδόν πάντα ελεύθερες. Άσε τους άλλους να μοιράζουν τις μέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο και βάλε με μεγάλα γράμματα το όνομά σου στο ημερολόγιο του Σεπτέμβρη.

2. Περισσότερα ελεύθερα καταλύματα

Τον Αύγουστο η πληρότητα είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να βρεις από θέση στο πλοίο μέχρι κατάλυμα για να μείνεις. Σε αρκετούς προορισμούς δεν μπορείς να βρεις δωμάτιο τη high season και θα πρέπει να έχεις κάνει κράτηση σχεδόν από το Πάσχα! Οι Παξοί με τα καταπράσινα νερά που συνδυάζονται με μια εκδρομή στους γειτονικούς Αντίπαξους είναι από τα νησιά με λίγες τουριστικές δομές και μεγάλη προτίμηση. Δοκίμασε να κάνεις κράτηση και σίγουρα τώρα θα βρεις περισσότερες διαθέσιμες επιλογές, σε καλύτερες τιμές!

Still Summer | 8 λόγοι να πας διακοπές τον Σεπτέμβριο
Παξοί

Το ίδιο θα συναντήσεις και στα νησιά που αποτελούν τις Μικρές Κυκλάδες όπως η Ηρακλειά και η Δονούσα που επίσης έχουν λίγα δωμάτια και γίνονται ανάρπαστα τον Ιούλη και τον Αύγουστο.

ηρακλεια
Ηρακλειά
δονούσα
Δονούσα

3. Καλύτερες τιμές

Είναι λογικό όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση η τιμή για μια υπηρεσία, να είναι ακριβότερη. Μία έρευνα στο ημερολόγιο τιμών των ξενοδοχείων θα σε κάνει να διαπιστώσεις ότι οι διανυκτερεύσεις τον Σεπτέμβριο κοστίζουν πολύ λιγότερο από ότι στα μέσα του καλοκαιριού. Άρα, με το ίδιο budget μπορείς να περάσεις περισσότερες μέρες σε έναν προορισμό, ακόμα και σε ξενοδοχεία με πλούσιες παροχές. Σκέψου για παράδειγμα την Πάτμο, που είναι κορυφαίος θρησκευτικός προορισμός. Οι περισσότεροι επισκέπτες συρρέουν στο νησί της Αποκάλυψης για να γιορτάσουν με κατάνυξη τον Δεκαπενταύγουστο παρέα με τα ψαροκάικα που κάνουν περιφορά της εικόνας. Λίγες εβδομάδες μετά, η διαμονή είναι προσιτή σε περισσότερους επισκέπτες που μπορούν να ευχαριστηθούν τις παραλίες αλλά και να επισκεφθούν το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη χωρίς να περιμένουν σε ουρές.

Πατμος

4. Μοναδικά έθιμα

Στην Κω σύμφωνα με ένα Βυζαντινό έθιμο, η Πρωτοχρονιά, ή αρχή της Ινδίκτου, γιορτάζεται την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Το βράδυ της παραμονής της πρωτομηνιάς, οι κάτοικοι αφήνουν κάτω από τα αστέρια την "Αρκιχρονιά", ένα μείγμα από καρπούς ευφορίας μεταξύ άλλων ρόδι, σταφύλι και καρπούζι, τους οποίους φιλούσαν επί ένα χρόνο. Πριν βγει ο ήλιος το ρίχνουν στη θάλασσα και αφήνουν 40 κύματα να το χτυπήσουν. Για να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό το έθιμο, δεν έχεις παρά να κάνεις κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κω με την Let’s Ferry. Παρόμοια έθιμα με ρίζες στο Βυζάντιο θα βρεις στη Ρόδο όπου η Αρκιχρονιά αποτελείται από στάχυα και στάρι και οι ντόπιοι την κρεμούν στο κεντρικό δοκάρι που στηρίζει τη στέγη του σπιτιού τους.

Κως
Κως

5. Ευκολότερη πρόσβαση σε διάσημες παραλίες

Έχεις προσπαθήσει να βγάλεις selfie στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο τον Αύγουστο και να φαίνεσαι μόνο εσύ και το τοπίο; Ένα τόσο γνωστό μέρος στο νησί, με διεθνείς διακρίσεις και αναφορές, που δύσκολα ερημώνει, τουλάχιστον όσο επιτρέπει ο καιρός τις βουτιές. Όσο απομακρύνεσαι από το peak του καλοκαιριού, τόσο περισσότερο θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς την επίσκεψή σου στα πράσινα νερά της εξωτικής παραλίας.

Ζάκυνθος

6. Λιγότερα μελτέμια

Τον Αύγουστο ο αέρας στο Αιγαίο σε βάζει κάθε πρωί σε διαδικασία αναζήτησης της πιο απάνεμης παραλίας. Οι παραλίες στη Νάξο είναι η μία καλύτερη από την άλλη με την Αγία Άννα, τον Απόλλωνα, την Πλάκα, το Αλυκό να είναι από τις πιο διάσημες του νησιού. Όταν τα μποφόρ ηρεμήσουν, μπορείς να απολαύσεις βουτιές στα καταγάλανα νερά χωρίς να ψάχνεις αν έχει αέρα ή όχι. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά ακόμη νησιά, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Νάξος

7. Ιδανικό κλίμα για φυσικές δραστηριότητες

Όταν κλείνεις online φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Κρήτη από την Let’s Ferry, εκτός από τη στάκα, το γαμοπίλαφο και τα σκαλτσούνια, θέλεις να δεις το μεγαλείο της φύσης που σου παρέχει το νησί. Τον Σεπτέμβριο, οι θερμοκρασίες είναι πιο φιλικές για δραστηριότητες όπως το περπάτημα και η αναρρίχηση. Το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά είναι από τα πιο διάσημα πεζοπορικά φαράγγια στην Ευρώπη. Σίγουρα υπό συνθήκες καύσωνα η διαδρομή είναι ανυπόφορη, ενώ με το γλυκό κλίμα του Σεπτέμβρη γίνεται πιο ευχάριστη. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα είναι αρκετά λιγότεροι και θα μπορείς να κάνεις την εξερεύνησή σου με την ησυχία σου.

Χανιά

Ένας ακόμη λόγος να βρεθείς στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο τον Σεπτέμβρη είναι η γιορτή του Τίμιου Σταυρού στον Ψηλορείτη. Κάθε χρόνο στις 14 Σεπτέμβρη, ντόπιοι και επισκέπτες φτάνουν στην πιο ψηλή κορυφή του νησιού, με υψόμετρο 2456 μέτρα για να διανυκτερεύσουν και να γιορτάσουν το επόμενο πρωί στο ομώνυμο εκκλησάκι. Η ανάβαση διαρκεί 4-5 ώρες και η θέα είναι ασύγκριτη! Στον Ψηλορείτη θα βρεις επίσης σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και παρόλο που μπορείς να βρεις δραστηριότητες όλο το χρόνο, η άνοιξη και το φθινόπωρο ενδείκνυνται περισσότερο.

Ηράκλειο

8. Η φύση στα καλύτερά της

Πού καλύτερα να περάσεις τον μήνα του τρύγου από τη Σάμο; Οι βόλτες στους αμπελώνες για να δοκιμάσεις τα φημισμένα κρασιά του νησιού επιβάλλονται. Κάθε σου βήμα είναι λουσμένο από μεθυστικές μυρωδιές από σταφύλια που κυριαρχούν στα χωράφια και τα σπίτια. Μην ξεχάσεις να περάσεις από το Μουσείο Σαμιακού Οίνου για να δοκιμάσετε εκλεκτές γεύσεις και φυσικά το Μοσχάτο που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στο νησί!

Σάμος

Plus: Όταν γυρνάς Σεπτέμβρη από διακοπές, έχεις περισσότερη ενέργεια για να υποδεχτείς τη νέα σεζόν. Κρατάς μέσα σου πιο ζωντανές τις αναμνήσεις από τις παραλίες και το ηλιοβασίλεμα. Η Let’s Ferry σε ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τη δυνατότητα για να κάνεις την κράτησή σου online. Μπορείς να επιλέξεις να παραλάβεις τα εισιτήρια στο σπίτι ή το λιμάνι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ