Follow us

Θρίλερ με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη | Δικαστική απόφαση μπλοκάρει τα σχέδια της Μαργαρίτας να ταφεί στο Βραχάτι

Απόφαση του Πρωτοδικείου απαγορεύει να γίνει η κηδεία σε αντίθεση με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

MissBloom TEAM
Μίκης Θεοδωράκης Courtesy of elia.org.gr

Δικαστική απόφαση μπλοκάρει τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη από το να κάνει τη κηδεία του Μίκη στο Βραχάτι, όπως η ίδια το επιθυμεί, και απαγορεύει κάθε ενέργεια που θα ήταν σε αντίθεση με τις επιθυμίες του μεγάλου συνθέτη.

Ετσι, παρά την πρόθεση της Μαργαρίτας να μην ακολουθήσει την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη- που έχει ζητήσει με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο να ταφεί στον Γαλατά Χανίων- αναθέτοντας την τελετή σε άλλο γραφείο τελετών και αναζητώντας άλλα κοιμητήρια, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μπλοκάρει τα σχέδιά της.

Και με σημερινή του απόφαση εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες στο δικαστήριο προσέφυγε συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος μάλιστα και προσκόμισε πλήθος εγγράφων, που αποδείκνυαν με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα.

Η επιστολή Μίκη στον Δήμαρχο Χανίων

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό , ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με την οποία ζητούσε τη συνδρομή του τότε Δημάρχου, στην υλοποίηση της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Zarpanews.gr ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη σε αυτό, επισημαίνει όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του και ζητάει από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατισχύσει, όπως γράφει, η επιθυμία του απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθεση.

Και προσθέτει ότι, αν ο Μανώλης Σκουλάκης δεν είναι πια δήμαρχος όταν συμβεί το μοιραίο, να ενημερωθεί ο τότε δήμαρχος της πόλης για την επιθυμία αυτή, όπως και συνέβη.

Την αποκάλυψη της επιστολής έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου. Ο κ. Σημανδηράκης, που με έμμεσο πια τρόπο επιφορτίστηκε έτσι από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη να φέρει εις πέρας την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή.

Δείτε την επίμαχη επιστολή TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ