
Μια μεγάλη επιτυχία στη μάχη που δίνεται κατά του κορονοϊού η οποία μάλιστα φέρει και τη σφραγίδα της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας σημειώθηκε πρόσφατα. Στα τέλη Οκτώβρη το πόρισμα του ΕΜΑ για τη χρήση του φαρμάκου Anakirna, αναφέρει στο GRTimes ο επικεφαλής της έρευνας, Ευάγγελος Γιαμαρέλλος - Μπουρμπούλης.
Συγκεκριμένα, το ιατρικό περιοδικό Nature Medicine το οποίο διαθέτει τον μεγαλύτερο συντελεστή απήχησης, δημοσίευσε μελέτη στην οποία μετέχουν αρκετά μέλη της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας για τη θεραπεία της Covid-19.
Η δημοσίευση αφορά τα αποτελέσματα μελέτης η οποία βρίσκεται στη φάση 3 για την έγκαιρη χρήση του φαρμάκου anakinra σε ασθενείς με πνευμονία και αυτό που αναμένεται πλέον για τη χρήση του είναι η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr