Follow us

Φάκελος Αφυδάτωση | Γιατί συμβαίνει, τα συμπτώματα, το χρώμα των ούρων και η σχέση της με την κατακράτηση υγρών

Η αφυδάτωση του οργανισμού είναι μια δυνητικά σοβαρή κατάσταση και, παρότι δεν το συνειδητοποιούμε, μπορεί να συμβεί όλο το χρόνο.

water iStock

Από την Αναστασία Μαργούτα, ειδικό παθολόγο MD, MSc, PhD

Πολλοί μπορεί να πιστεύουμε πως η αφυδάτωση γίνεται κυρίως το καλοκαίρι ή ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί κυρίως εμάς τις γυναίκες. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση....και τι εννοούμε με αυτό;

Νερό, το απαραίτητο

Το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματός μας αποτελείται από νερό. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 60-70%, ανάλογα με την ηλικία μας, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στις νεαρότερες ηλικίες. Γίνεται, έτσι, απολύτως κατανοητό πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το νερό για την έμβια ζωή. Κάθε ζωντανό κύτταρο του οργανισμού μας χρειάζεται νερό για να συνεχίσει να λειτουργεί. Το νερό λειτουργεί ως λιπαντικό για τις αρθρώσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής και βοηθά στην απέκκριση των αποβλήτων. Άλλωστε, ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να ζήσει περίπου 100 ώρες χωρίς νερό. Λίγο λιγότερο εάν εκτεθεί στη ζέστη και λίγο περισσότερο σε δροσερές συνθήκες.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ