Follow us

Δείπνο Αγάπης | Μια "αγκαλιά" για τους ανθρώπους που νιώθουν μόνοι

Η Μαριάννα Πέππα και η ομάδα της στέκονται εδώ και χρόνια δίπλα στους αστέγους της Αθήνας μέσω της εθελοντικής της οργάνωσης.

MissBloom TEAM
Μαριάννα Πέππα

"Ποιο είναι το πρότυπό σου;" είναι η ερώτηση που τίθεται τις περισσότερες φορές σε ένα μικρό παιδί που σιγά σιγά ξεκινά να ανακαλύπτει τον κόσμο. Ένας σούπερ ήρωας, ένας παιδικός χαρακτήρας ή ένας διάσημος ηθοποιός ίσως αποτελέσουν πιθανές απαντήσεις του. Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξουμε τον προβολέα στους πραγματικούς ήρωες, τους οποίους τα νέα παιδιά να μπορούν να τους αναγνωρίζουν ως τα πρότυπά τους;

Σκεπτόμενη τη λέξη "πρότυπο" ασυνείδητα το μυαλό μου πηγαίνει στην ιστορία της Μαριάννας, μιας γυναίκας που κατάφερε να φέρει την αλλαγή στη ζωή πολλών ανθρώπων που το είχαν ανάγκη. Όλα ξεκίνησαν σε μία από τις συνηθισμένες βόλτες της στο κέντρο της πόλης, όταν το βλέμμα της έπεσε για ακόμη μία φορά στους ανθρώπους που κοιμούνταν στον δρόμο. Εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισε πως θα ήταν η τελευταία φορά που θα συνέβαινε αυτό.

Δείπνο Αγάπης | Μια "αγκαλιά" για τους ανθρώπους που νιώθουν μόνοι

Η ανησυχία και το ενδιαφέρον της για ένα από τα πιο ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας μας την έπεισαν να αναλάβει δράση. Γιατί μπορεί να είναι πάντα πιο εύκολο να αδιαφορείς ή να περιμένεις από τους άλλους να κάνουν την αρχή, αλλά μόνο εσύ είσαι που έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τον κόσμο.

Έτσι, η Μαριάννα Πέππα, που μπορεί μέχρι τώρα το όνομά της να σου ήταν άγνωστο, ίδρυσε την εθελοντική οργάνωση "Δείπνο Αγάπης" και ξεκίνησε να διανέμει έτοιμο φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε αστέγους. Το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας αυτής δεν ήταν η σωματική κούραση ή οι συνθήκες, όπως θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς. Ήταν να τους πείσει ότι δεν είναι μόνοι τους στον κόσμο. Ότι υπάρχουν συνάνθρωποί τους που ενδιαφέρονται, που δεν θέλουν άλλο να τους προσπερνούν.

Δείπνο Αγάπης - Μαριάννα Πέππα

Και αυτό που στην αρχή έμοιαζε ακατόρθωτο, με την πάροδο του χρόνου έγινε εφικτό. Μέσα από την αγάπη, την επιμονή και τη συνέπεια κατάφερε να κάνει αυτούς τους ανθρώπους να την εμπιστευτούν.

"Έχουν υπάρξει κάποιοι άνθρωποι που το να μας ανοικτούν ήταν μια διαδικασία που πήρε κάποιο χρόνο και μπορώ να αντιληφθώ έτσι και τη δυσκολία τους να εμπιστευτούν άμεσα έτσι μία ομάδα αγνώστων, ωστόσο βλέποντας τη συνέπεια και τον τρόπο και την αγάπη με την οποία κάνουμε ό,τι κάνουμε, και οι πιο δύσκολοι και κλειστοί χαρακτήρες μας χαρίζουν απλόχερα το χαμόγελό τους" λέει η Μαριάννα εξηγώντας το πώς κατάφερε να έρθει πιο κοντά τους.

Δείπνο Αγάπης - Μαριάννα Πέππα

Αυτό σημαίνει αληθινή δύναμη. Να προσπαθείς να "απαλύνεις" τον ανθρώπινο πόνο με μια αγκαλιά. Και να επιμένεις μέχρι να τα καταφέρεις. Γιατί για τη Μαριάννα αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Τα χαμόγελα που βλέπει στα πρόσωπα αυτών των τόσο μοναχικών ανθρώπων. Αυτό είναι το κίνητρό της για να συνεχίζει. Όσο για τις μέρες που θα μπορούσε να την εμποδίσει ο σωματικος πόνος, δεν σταματά, αναζητά μία δυνατή λύση.

Δείπνο Αγάπης - Μαριάννα Πέππα

Η Μαριάννα Πέππα είναι η γυναίκα που θα πρέπει να αποτέλεσει έμπνευση για όλους εμάς και λαμπρό παράδειγμα καθώς παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Η Μαριάννα Πέππα είναι το δικό μας πρότυπο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ