Follow us

Trip Ideas | Προτάσεις για εξορμήσεις την αργία της 28ης Οκτωβρίου

Εσύ πού σκέφτεσαι να πας ;

MissBloom TEAM
28η οκτωβριου ταξιδια

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτώβρη του 1940, επίλεξε να ταξιδέψεις σε έναν προορισμό που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Συνδύασε μαθήματα Ιστορίας με μνημεία, αξιοθέατα, βόλτες και την ξεχωριστή πινελιά του κάθε τόπου. Κλείσε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Let’s Ferry για ιστορικούς προορισμούς!

Τήνος

Η Ιταλία, αφού έκανε για καιρό προκλητικές κινήσεις ενάντια της Ελλάδας, για μία από αυτές επέλεξε μία πολύ σημαντική ημέρα για το νησί, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940. Ενώ όλο το νησί ετοιμαζόταν λοιπόν να γιορτάσει τη Μεγαλόχαρη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ένα ιταλικό υποβρύχιο τορπίλισε και βύθισε στο λιμάνι της Τήνου το αντιτορπιλικό Έλλη. Σήμερα, το Μαυσωλείο της Έλλης βρίσκεται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου βρίσκεται το οστεοφυλάκιο των θυμάτων της επίθεσης. Η Τήνος είναι μια αναπάντεχη έκπληξη για όσους την εξερευνούν. Παραδοσιακοί οικισμοί με θέα στο Αιγαίο και τα γύρω Κυκλαδονήσια, με πρωταγωνιστή το χωριό Πύργος. Παραλίες με ατέλειωτη αμμουδιά και ανέμους για windsurf όπως η Κολυμπήθρα, και άλλες ομορφιές που θα ανακαλύψεις αφού πρώτα κάνεις κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Τήνο με την Let’s Ferry.

Trip Ideas | Προτάσεις για εξορμήσεις την αργία της 28ης Οκτωβρίου

Κρήτη

Η θέση της στο χάρτη έχει μεγάλη στρατηγική σημασία στη Μεσόγειο, καθώς ενώνει την Αφρική με την Ευρώπη. Στο νησί έφθασαν στις 31 Οκτώβρη βρετανικές δυνάμεις για να στηρίξουν την άμυνα της Κρήτης, την ώρα που οι ήρωες της 5ης Μεραρχίας, δύναμης που αποτελούνταν από Κρητικούς πολεμιστές, είχαν ήδη ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι τους για τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η επίθεση από τους Γερμανούς και η προσπάθεια για κατάληψη του νησιού έγινε το 1941 με στοχευμένους βομβαρδισμούς σε Ηράκλειο, Χανιά, Μάλεμε και Ρέθυμνο. Στις 20 Μαΐου, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έπεσαν στο παραθαλάσσιο χωριό του Μάλεμε και τα Χανιά.

Ρεθυμνο

Σήμερα στο πανέμορφο νησί της Κρήτης υπάρχουν πολλά μνημεία που θυμίζουν τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου, με πιο σημαντικό το Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Μάλεμε. Στο κοιμητήριο υπάρχουν περίπου 4.500 τάφοι Γερμανών στρατιωτών, απόδειξη αυτής της μάχης που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά στα παγκόσμια χρονικά. Το χωριό απέχει από το λιμάνι των Χανίων 25 χιλιόμετρα και μπορείς να φτάσεις με τοπικό λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Χανια

*Το πρωτότυπο θα βρείτε εδώ, στο blog της Let’s Ferry.

Ρόδος

Στο νησί των Ιπποτών δημιουργήθηκε μία από τις πιο σκληρές φυλακές για όσους κατοίκους των Δωδεκανήσων είχαν ελληνική υπηκοότητα. Το υπαίθριο στρατόπεδο συγκέντρωσης ονομάστηκε Κοντσεντραμέντο και κατείχε δύο γειτονικούς μεταξύ τους χώρους, ο ένας στην τάφρο της Παλιάς Πόλης και ο άλλος πίσω από το σημερινό Δημαρχείο στην πόλη της Ρόδου. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για τους περίπου 300 κρατούμενους που η ηλικία τους ήταν από 18 έως 60 ετών. Είχαν να αντιμετωπίσουν την πείνα, ασθένειες όπως η ελονοσία, και ερπετά όπως φίδια και σκορπιοί. Η αιχμαλωσία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου του 1940 μέχρι τον Απρίλιο του 1941. Ανακάλυψε μια άλλη πλευρά του νησιού συνομιλώντας με κατοίκους που οι γονείς τους έζησαν αυτή τη μαύρη περίοδο. Όλοι έχουν κάτι συγκλονιστικό να μοιραστούν.

Ρόδος

Σύρος

Οι κάτοικοι της Ερμούπολης είδαν όλα τα καράβια και τα καΐκια που βρίσκονταν στο λιμάνι να βυθίζονται από γερμανικά αεροπλάνα. Η Σύρος, το διάστημα 1941-1943 είχε 8000 απώλειες από την πείνα και την εξαθλίωση του πολέμου, αφού περνούσαν ολόκληρες μέρες μέχρι να έρθουν προμήθειες φαγητού μέχρι εδώ. Το μνημείο για τους νεκρούς βρίσκεται στο κτήμα Χαρτουλάρη, κοντά στον Άγιο Γεώργιο, στην Ερμούπολη. Ανάμεσα στα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη, είναι η Δημοτική Πινακοθήκη Κυκλάδων, το εντυπωσιακό Θέατρο Απόλλων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου.

Σύρος

Η Σύρος είναι ιδανικός προορισμός και το φθινόπωρο. Η πλούσια ιστορία της, η γοητευτική Ερμούπολη και η elegant βραδινή ζωή της, έχουν δημιουργήσει φανατικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Μη χάνεις λεπτό και κάνε κράτηση για οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σύρο μέσω της Let’s Ferry.

Τα ναυάγια του ‘40!

Αν αγαπάς τις καταδύσεις, μπορείς να μάθεις πολλά για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στον ελληνικό βυθό, όπου βρίσκονται πολλά ναυάγια πλοίων. Οργάνωσε θεματικές εκδρομές ή συνδύασε τις διακοπές σου με μια βουτιά στην ιστορία της Ελλάδας.

Ενδεικτικά έχουν χαρτογραφηθεί:

Ένα γερμανικό καταδιωκτικό και ένα ναυάγιο πλοίου στα Χανιά.

Στη Μήλο έχουν βυθιστεί από γερμανικές δυνάμεις 4 φορτηγά ατμόπλοια.

Στο Σούνιο υπάρχει το ναυάγιο του Oria, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 4100 Ιταλοί αιχμαλώτοι που μεταφέρονταν από τη Ρόδο προς τον Πειραιά.

Στον βυθό της Κέας βρίσκεται το Junkers 52, ένα τρικινητήριο μεταγωγικό που συμμετείχε στη Μάχη της Κρήτης.

Στην Άνδρο και συγκεκριμένα στο Κορθί, ξεκουράζεται το κουφάρι γερμανικού πλοίου.

Ανδρος

Τόσο η θάλασσα όσο και η στεριά της Ελλάδας είναι πλούσιες σε αναμνήσεις και ομορφιά. Οργάνωσε ταξίδια για σένα, την παρέα και την οικογένειά σου που εκτός από στιγμές ξενοιασιάς θα σου δώσουν και σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία κάθε τόπου. Εκμεταλλεύσου τις φθινοπωρινές αργίες και τα Σαββατοκύριακα και κάνε εύκολα από όπου κι αν βρίσκεσαι, online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω του letsferry.com.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ