Aνακοινώσεις Πλεύρη | Κανένας περιορισμός πλέον στην εστίαση- Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές

Τα μέτρα δεν θα παραπέμπουν στο lockdown του περασμένου χειμώνα. Ποιες είναι οι επιπλέον ελευθερίες για τους εμβολιασμένους. Οι ανακοινώσεις από το υπ. Υγείας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τις επιπλέον ελευθερίες που θα οδηγούν προς την κανονικότητα και που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πλήρως εμβολιασμένοι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη. Με δύο λόγια, οι περιορισμοί στην εστίαση και στα κέντρα εστίασης- όπου υπάρχουν πλέον μόνο εμβολιασμένοι- παίρνουν τέλος, ενώ από το Σάββατο δεν ισχύουν έκτακτα μέτρα στις κόκκινες περιοχές, όσον αφορά τη μουσική στα κέντρα και τον περιορισμό κυκλοφορίας το βράδυ.

Χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους - Τέλος στα μίνι λοκντάουν

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες στο εξής σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων.

Οι κόκκινες περιοχές θα ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού είπε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας για αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή. Ο στόχος είναι, οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναφερόμενος τις αποφάσεις της επιτροπής ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι "η επιτροπή γνωμοδοτεί και σεβόμαστε τους επιστήμονες οι οποίοι μετέχουν σε αυτήν. Θα μας δίνει τις συμβουλές της οπότε το ζητήσουμε".

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Tags