Follow us

Δήμος Αθηναίων | Έτσι θα είναι η νέα Πανεπιστημίου μετά την ανάπλαση- Η τελική εικόνα με τα πλατάνια στα πεζοδρόμια

Ο Δήμος Αθηναίων παραθέτει είκοσι ερωταπαντήσεις για το πώς η ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει υπέρ της αισθητικής, λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της Αθήνας.

MissBloom TEAM
Δήμος Αθηναίων ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις πρώτες εικόνες από τις μακέτες της νέας οδού Πανεπιστημίου, έτσι όπως θα είναι τουλάχιστον μετά την Ανάπλαση του Μεγάλου Περιπάτου, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων. Παρά την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Αθηναίοι από τα έργα που είναι σε εξέλιξη και τους αποκλεισμούς των δρόμων, παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώνονται, οι εικόνες είναι ενθαρυντικές και η τελικά εικόνα είναι όμορφη. Ομως η τελική κρίση θα διατυπωθεί φυσικά μετά την ολοκλήρωση του έργου...Αναμονή.

Η αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αθήνας, με παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας στο κέντρο της πόλης και μια σειρά έργων σε κάθε μία από τις γειτονιές της, εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τη Δημοτική Αρχή, αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου.

Η σύνδεση της πλατείας Συντάγματος με την Ομόνοια μέσω του κεντρικού άξονα της Πανεπιστημίου, ήταν πάντα το "όραμα" πολεοδόμων και χωροτακτών που ουδέποτε υλοποιήθηκε, αλλά πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και η Αθήνα δικαιούται να γίνει η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αξίζει στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου των προσωρινών παρεμβάσεων και μετά την πρόσφατη έναρξη των έργων ανάπλασης της κάτω Πλατείας Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στο τέλος του χρόνου στις αντίστοιχες εργασίες στην οδό Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των έργων του Μεγάλου Περίπατου.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ